5 Δεκεμβρίου 2010

Πουρκούρι με λαχανικά

Στην Κύπρον κάμνουμεν το πουρκούριν σκέττον σαν συνοδευτικόν.

Άτε. Λλίην φαντασίαν. Αντίν για τηάνηση βάλλεις με τα κρομμύθκια τζιαι τες τομάτες ότι σου αρέσκει από μανιταρούθκια, κοτσινοκόλοκον, μπρόκολες, κραμπούθκια των Βρυξελλών, καρρόττα, αγρέλλια, (έναν ποτούτα ή έναν συνδυασμόν). Βάλλεις τζιαι λλίο κκάρι ή άλλα μπαρχαρικά που σ΄αρέσκουν.

Άλλη παραλλαγή είναι να το κάμεις γλυκάρμυρον. Όπως τες κολοκοτές. Αλλά μπορείς να προσθέσεις μέσα επιπλέον των σταφυθκιών κούννες αθασιού κασιανιστές, πινόλια, κανέλλα, πιπέρι, μοσχοκάρυδον, κάρδαμον. Τζιαι μιαν κουταλιάν μέλι την ώραν που αλατίζεις.

Τζιαι τα θκυό συνοδεύκουν ωραία το κουνέλλιν. Με διαφορετικό στύλ.

Το πρώτον με τα χόρτα μπορείς να το πιάσεις τζιαι για κυρίως πιάτον βάλλοντας για πρωτείνην λλία κομματούθκια φέττας μέσα να λιώσουν μόλις τελειώσει το ψήσιμον.

#Κάμνω το χρέος μου όπως υποσχέθηκα. Μόλις βάλω κατά λάθος ανάρτησην του Aceras να την κάμνω delete τζιαι να βάλλω συνταγήν.

2 σχόλια:

  1. Δεν είναι καθόλου κακή η ιδέα των λαχανικών,θα το δοκιμάσω και θα σου πω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mprokola kai kounoupidia ballei kai mia fili mou mesa gia na ginei pio foul as poume to gebma.

    Wraies oi idees sou, Acera.
    Proswpika tha mporousa na trww mono pourkouri wspou na pethanw, en ena fai pou latrevw - mazi me 10 tonous giaourti ennoeitai!

    ΑπάντησηΔιαγραφή