Αρέσκει μου άμα έννα ασχοληθώ να κάμω κάτι να φάμε, να μεν κάμω κάτι που ξέρω να κάμνω που τη μάνα μου. Προτιμώ να κάμνω κάτι νέο ή κάτι παραλλαγμένο (μερικές φορές εν καλλύττερα τα παραλλαγμένα που τα νέα).
Έτσι έγινε τζαι με τούτη τη συνταγή. Η μάνα μου έκαμνε χρόνια τωρά apple crumble τζι εγώ σήμερα έκαμα την Apple- Raspberry Crumble with a twist.
Υλικά για ένα μικρό πάιρεξ:
5 μήλα
150 γρ. raspberries
1 1/2 φλ. αμυγδαλόψυχα
1 1/2- 2 φλ. αλεύρι
3/4 του στικ βούτηρο
11 κουταλιές ζάχαρη
κανέλα
χυμός λεμονιού
Εκτέλεση:
- Απλώνουμε στη βάση του πάιρεξ τα κομάτια μήλου και τα raspberries.
- Ανακατεύουμε με τις 5 κουταλιές ζάχαρη, λίγο χυμό λεμόνι και λίγη κανέλα.
- Σε μια κούπα ανακατεύουμε την αμυγδαλόψυχα, το αλεύρι, το λειωμένο βούτηρο, με 3 κουταλιές ζάχαρη και λίγη κανέλα και το δουλεύουμε με τα χέρια μας να γίνεται μόνο του μικρά σβολάκια.
- Ρίχνουμε το μίγμα πάνω από τα φρούτα, και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη.
- Ψήνουμε στους 150 βαθμούς σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο για 20-25 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο γκριλ για άλλα 5-10 λεπτά να λειώσει η ζάχαρη και να χρυσίζει η "ζύμη".
Τρώγεται ζεστή, κρύα και με συνοδεία κρέμας custard. Μιάαααααμ!
Έτσι έγινε τζαι με τούτη τη συνταγή. Η μάνα μου έκαμνε χρόνια τωρά apple crumble τζι εγώ σήμερα έκαμα την Apple- Raspberry Crumble with a twist.
Υλικά για ένα μικρό πάιρεξ:
5 μήλα
150 γρ. raspberries
1 1/2 φλ. αμυγδαλόψυχα
1 1/2- 2 φλ. αλεύρι
3/4 του στικ βούτηρο
11 κουταλιές ζάχαρη
κανέλα
χυμός λεμονιού
Εκτέλεση:
- Απλώνουμε στη βάση του πάιρεξ τα κομάτια μήλου και τα raspberries.
- Ανακατεύουμε με τις 5 κουταλιές ζάχαρη, λίγο χυμό λεμόνι και λίγη κανέλα.
- Σε μια κούπα ανακατεύουμε την αμυγδαλόψυχα, το αλεύρι, το λειωμένο βούτηρο, με 3 κουταλιές ζάχαρη και λίγη κανέλα και το δουλεύουμε με τα χέρια μας να γίνεται μόνο του μικρά σβολάκια.
- Ρίχνουμε το μίγμα πάνω από τα φρούτα, και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη.
- Ψήνουμε στους 150 βαθμούς σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο για 20-25 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο γκριλ για άλλα 5-10 λεπτά να λειώσει η ζάχαρη και να χρυσίζει η "ζύμη".
Τρώγεται ζεστή, κρύα και με συνοδεία κρέμας custard. Μιάαααααμ!
προτιμώ το άλλο που γράφεις για τον παπά σου! που θα το βρω;
ΑπάντησηΔιαγραφή(Σορυ φίλες και φίλοι που θα έλεγεν και η βέφα, εμπλέξαμεν τα μπούτια μας που θα έλεγεν και ο μπουλάς. τα του παπά μου στο πέρσοναλ, τα του φαγιού δαμέ)
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίος συνδιασμός τα μήλα με τα ρασμπερις!Γιαμ!
ΑπάντησηΔιαγραφήArese mou polla i sintagi! Ekama mia fora kati paromio alla anti gia zimi poupano evala oats me voutiro! Enna to dokimaso kai touto sigoura!! thanks gia tin sinatgi :)
ΑπάντησηΔιαγραφήναι, εν πιο αμερικάνικο-υγειινό το βέρσιον με τη βρώμη! do, try!
ΑπάντησηΔιαγραφήEdokimasa to proxtes telika kai etaisa kai olo mou to soi kai itan tromeri epitixia!! thanks!!
ΑπάντησηΔιαγραφήWow! Cool dude! Εχάρηκα πολλά!!!!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφή