15 Απριλίου 2011

Μπιφτέκια με φέτα

Μεταφέρω μια συνταγή που είχα βάλει τζαι πρόσφατα στο μπλογκ μου.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λατρεύω τα μπιφτέκια, τους κεφτέδες, τα μπέργκερς, τα σhεφταλιά, τα μιτ-λόουφ τζαι γενικά πράματα με κεϊμα. Τούτη εν μια συνταγή που αυτοσχεδίασα...αν τζαι είμαι σίουρη ότι σίουρα εκάμαν την τζαι άλλοι. Ενεν κάτι φοβερά δύσκολο ούτε περίπλοκο. Είμαι που τους ανθρώπους που πιστεύκουν ότι στην μαγειρική ενεν ανάγκη να εν κάτι περίπλοκο ή να έσhει περίεργα υλικά για να εν εύγευστο. Προτιμώ τα απλά τζαι τα παραδοσιακά.

Τούτη την συνταγή εδωκήμασα την τζαι με κεϊμα γαλοπούλας αλλά τζαι με βοδινό. Με τον κεϊμα τον βοδινό ήταν σίουρα πιο ωραία. Στην Αμερική δυσκολευκούμαστε να έβρουμε κεϊμα χοιρινό της προκοπής. Έχουν συνήθως μια μυρωθκιάν παράξενη. Τζαι ενεν της φαντασίας μου, λαλούν το πολλοί.

Έν πάση περιπτώση, έβαλα 5 λεπτά κρεμμυδάκια φρέσκα στο μπλέντερ τζαι έκαμα τα τσοπ. Μετά έβαλα τζαι φρέσκο μαϊντανό τζαι έκαμα τον τζαι τζείνο τσοπ τζαι έβαλα τα μέσα σε μισό κιλό κεϊμα.

Έσπασα μέσα ένα αυγό τζαι άλας τζαι ανακάτωσα τα καλά. Έβαλα τζαι καπίρα όσην εσύκωνε. Μετά έπλασα τα σε μπαλίτσες τζαι μέσα στο κέντρο έβαλα ένα κομματάκι φέτα. Επλασα τα μετά σε σχήμα μπιφτεκιού. Έψησα τα στο τηγάνι το αντικολλητικό με μια μόνο κουταλιά ελαιόλαδο.

Επειδή τούτα ήταν με βοδινό εκατεβάσαν τζαι λίπος που μόνα τους. Αμαν εψηθήκαν καλά, έβαλλα πάνω που το καθένα μια κουταλία σάλτσα ντομάτας. Ήταν αργά τζαι είμουν κουρασμένη που την δουλειά τζαι εν είχα ώρα τζαι όρεξη να κάμω σάλτσα αλλά έβαλα μια πολλά ωραία έτοιμη. Εγύρισα τα να πιάσει η σάλτσα παντόυ τζαι εσέρβιρα τα όβερ ράις.Επακέταρα τα μέσα στα ταπεράκια μου για την δουλειά τζαι έβαλλα τζαι κάμποση Κυπριακή ρίγανη που πάνω.Το ρύζι ήταν σκέτο ρύζι βραστό με ένα ζωμό maggie λαχανικών. Τωρά τελευταία ανακάλυψα στο ελληνικό σούπερμάρκετ τούτη την μάρκα Άροσις που κάμνει τούτο το ρύζι Σερρών (για γεμιστά γράφει πάνω). Λατρεύω το! Θυμίζει μου το ρύζι που μας εκάμναν οι γιαγιάδες μας. Σόρρυ για την διαφήμιση αλλά άι λαβ ιτ!!4 σχόλια:

 1. Πρασινάεα, βασανίζεις μας και έρκεται η Αγία Εβδομάδα!
  Κάμνω μια πολλά παρόμοια συνταγή θα δοκιμάσω και τη δική σου μετά το Πάσχα!Φαίνεται πολλά νόστιμη!

  Ένα τιπ αν και δεν είναι ουάονιουζ, μάλλον θα το σκέφτηκες. Αν το χοιρινό κρέας δεν μυρίζει κάπως όπως τον κεϊμά, μπορείς να ζητήσεις στο κρεοπωλείο να σου το κόψουν σε κεϊμά.

  Καλό Σαββατοκύριακο σου!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλώστην Πρασινάδα,Ωραία τα μπιφτέκια,εγώ τα φτιάχνω με ανάμοκτο κιμά χοιρινό και μοσχαρίσιο στη μέση μου αρέσουν τα κίτρινα τυριά,αλλά και με φέτα είναι καλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Θάλασσα σόρυ, αλλά το Πάσχα στην Αμερική εν το νοιώθω τζαι πολλά τζαι εξέχασα ότι έσει πολλούς που νυστεύκουν.

  Σταλαματιά, ωραία η ιδέα τζαι με κίτρινα τυριά...θα το δοκιμάσω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Λατρεύω τα μπιφτεκια, σίγουρα θα δοκιμάσω αυτή τη συνταγή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή