Λοιπόν αρχίζουμε με το ζυμάρι:
Σε 3 ποτήρκα αλεύρι βάλουμε ένα φλυντζανακι φυστικέλαιο. "Ριζζιάζουμε" το καλά, δηλαδή μαχούμαστεν του ωσπου να μεν υπάρχουν κουβαρούθκια.... Ιδού το ριζζιασμένο αλεύρι:
Μετά βάλλουμε νερό λίο χλιαρό όσο συκώσει για να γίνει ωραίο ζυμάρι. Εμένα εχρειάστηκε περίπου 1 μεγάλο ποτήρι.
Η γιαγιά μου ελάλεν ότι το σωστό ζυμάρι εν τζείνο που άμα το πλάσεις η κούπα εν καθαρή τζαι ουτε φαίνετε ότι εζύμωσες μέσα.
Βάλλουμε το σε μια σακκούλα τζαι αφήνουμεν το να ξεκουραστεί. Εγώ έκαμα το που την προηγούμενη νύχτα τζαι έβαλλα το στο ψυγείο τζαι έτσι την επόμενη που άνοια φύλλο ήταν χαρά θεού γιατί άνοιεν πολλά ευκολα τζαι ευχάριστα.
Για την γέμιση, αντί αναρή έβαλλα τυρί Ricotta το οποίο εν πολλά κοινό δαμε στην Αμερική τζαι εν τζείνο που συνήθως βάλλουν μες τες ιταλικες ραβιόλες ή σε λαζάνια με σπανάσhιν.
Σε 500 γρ Ricotta έβαλλα ~1/2 ποτήρι ζάχαρη, 2 κουταλιές ροδόστεμμα τζαι μπόλικη κανέλα. Αν σας αρέσκουν πιο γλυκά βαρτε παραπάνω ζάχαρη. Εμένα αρέσκει μου να μεν το κάμνω πολλά γλυτζίν το που μέσα γιατι αρέσκει μου να βάλλω μπόλικη ζάχαρη άχνη που πάνω.
Ανοίουμεν το ζυμάρι καλά...περιπου το πάχος του να εν ~0.3 πόντους. Πιο χόντρό μετά εν ψήνεται καλά. Βάλλουμε περιπου ένα κουταλάκι γέμιση, σhεπάζουμε το που πάνω τζαι κόφκουμε τα πουρέκια. Αν δέν έσhετε που τζείνο το εργαλείο χρησιμοποιάτε ένα ποτήρι/φλυντζάνι τζαι πηρουνιάστε το γυρώ γυρώ. Εγώ είχα αλλά ήταν μικρό για ραβιόλες έτσι έκοψα τα με το ποτήρι.
Τηγανίζουμεν τα σε μπόλικο φυστικέλαιο. Πρόσοχή μόλις μπουν μέσα στο λάδι φουσκώνουν έτσι γυρίστε τα ολόισhα γιατί μετά αν φουσκώσουν πολλά θα δυσκολευτείτε να τα ψήσετε που την πουπάνω πλευρά.
Αμαν κρυάνουν, βαλλουμε στη πιατέλλα που θα τα σερβίρουμε τζαι πασπαλίζουμε κάμποση ζάχαρή άχνη χρησιμοποιόντας ένα κουλιαστήρι/σουροτήρι. Τούτη η δοσολογία έκαμε περίπου 40-45 πουρέκια. Έμεινε μου λίο ζυμάρι τζαι έβαλλα το στο ψυγείο να το κάμω τιποτε εντός των ημερών. Μπορείτε όμως να το κάμετε ωραιότατες πιττούδεν με ζαχαρη που πάνω τζαι κανέλα ή με μέλι τζαι καρύδια ή ότι κομπινέισιον θέλετε!
Μάσιαλλα σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήαντώνη επρόλαβες με! μάσιαλλα σου κόρη μα είσαι πολλά προκομμένη!
ΑπάντησηΔιαγραφήχαχαχα! Θενξ! Είπα να κάμω τίποτε πιο ιδιαίτερο για το Πάσχα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣάλια που αξενίτευτους, τζαι ας έφαα ένα πουρέκι της αναρής σήμερα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλλά τζιαι Χριστός Ανέστη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίσαι πολλά σπουδαία μα άδε ίντα όμορφη σειρά τα έκαμε τζιαι ίντα όμορφα φαίνονται.Γλείφω τζιαι τα δαχτύλια μου.
@Leni
ΑπάντησηΔιαγραφήΆλλο το ορίτζιναλ πουρέκι τις αναρής όμως!!! Φαέ τζαι κανένα για μας!
@Σταλαματιά
Αληθώς ανέστη τζαι θένξ για τα καλά σου λόγια.
Άλλη αξενίτευτη ποδά που λισhιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάμνουμε τζι εμέις άμα ε΄ννα σηκώσουμε, για καμιά φορά που αππώννουνται οι δικοί μου. Φέτος πρώτη φορά έφαα τζαι με κεϊμά, έκαμα τζαι σαλτσούδαν με κέτσαπ, ταμπάσκο, πιπέρι, κλπ τζαι έκαμνα βουττίν, μιαμ!
Αλλά σαν της αναρής ΔΕΝ ΕΧΕΙ! :)
@ Moonlight
ΑπάντησηΔιαγραφήΤζαι του χαλλουμιού τζαι του κεϊμα αρέσκουν μου πολλά! Έβαλες μου ιδέες τωρά!!
exarika pou vrika tin selida sas. molis prolava ke diavasa tin sintagi gia pourekkia ke molis vro kero tha tin dokimaso. m' aresi poli o tropos perigrafis tis ektelesis ke pos xrisimopias tin kipriakin dialakto.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαιρομαι που μας ανακάλυψες τζαι καλωσόρισες! Θα περιμένω σχόλια οταν δοκιμάσεις την συνταγή! Εν που την γιαγιά μου αρα εγγυημένα πράματα! :)))))
ΔιαγραφήΕυχαριστω για την απαντηση σου! Μολις βρω την πρωτη ευκαιρια θα δοκιμασω την συνταγη αλλα αντι αναρη θα βαλω χαλλουμι. Διερωτωμαι εαν δειχνεις την εκτελεση των συνταγων σου μεσω του youtube. Εκφραζεσαι τοσο ωραια, με κανεις να νοιωθω κοντα στην ωραια Κυπρο μας. Πολυ θα χαρώ αν εβλεπα την εκτελεση των συνταγων σου μεσω του youtube. Καλη σου μερα και σ' ανωτερα.
ΑπάντησηΔιαγραφήEυχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Ειμαστε πολλοί που γράφουμε δαμε στα ιστομαγειρεματα αν και τωρα τελευταια εν βαλλουμε συνταγες τοσο συχνά οσο παλια, εγω κυρίως λόγω ελλειψης χρόνου.
ΔιαγραφήΤζαι με το χαλλούμι/αυγό/δυόσμο εν τέλεια τα πουρέκια! :))))