8 Μαΐου 2011

λεμονάτο turbo


Τούντο λεμονάτο γίνεται μέσα σε 20 λεπτά τζιαι είναι μέλιν!

4-5 κομμάθκια Κοτόπουλλο κομμένο
8 Πατάτες μέτριες άναμπελ κυπριακές (χαλάλιν τα 3 ευρω το κιλό, ασσέν καλά η εξαγωγή τζιαι βρίσκω δαμέσα)
Χυμό που ανάμισι λεμόνι
Λλίον ελιόλαδο
Ρίγανη, θυμάρι, αλάτι τζιαι λλίον ξύσμαν λεμονιού-μόνον που βιολογικό λεμόνι.
Κατσαρόλλαν αυτόματη

Σε μια κατσατόλλα αυτόματη βάλλουμεν το κοτοπουλλο που αλατίσαμεν τζιαι τες καθαρισμένες πατάτες ολόκληρες. Βάλλουμεν ούλλα τα άλλα υλικά τζιαι λλίον νέρο, ίσια να τα χώσει ως την μέση τζιαι κλειουμεν την κατσαρόλλα. Μόλις σφυρίσει, περίμενουμεν 10 λεπτά τζιαι αννοιουμεν την προσεκτικα (αφήνουμεν πρώτα κάμποσον νερόν νερόν κρυόν να τρέξει πας το καππάτζιν) τζιαι φκάλλουμεν το κοτόπουλλο.Κανονικά πρέπει να έγινεν λουκκούμιν! 

Σε εναν αντικολλητικόν τηάνι βάλλουμεν λλίον ελίολαδον να βράσει τζιαι βάλλουμεν το κοτόπουλλο, που την μερκά της πέτσας 3 λεπτά να κοτσίνισει, σερβίρουμεν με τες πατατούες τζιαι το λεμονοζουμούιν.


5 σχόλια: