5 Σεπτεμβρίου 2011

Κέικ με καρότα, μήλα & γλάσο κριμ τσιζ

Η συνταγή είναι μια παραλλαγή/αυτοσχεδιασμός που την συνταγή των κάροτ/απολ καπ κέικς που το joyofbaking.com.

Θα χρειαστούμε τρείς κούπππες/μπολ για την δημιουργία του κέικ.

Κούπππα 1:

--- 2 ποτήρια μήλα & 3 ποτήρια καρότα τριμμένα στον τρίφτη ή σε μπλέντερ (στο chopped option)
--- καρύδια κομμένα ανάλογα της αρεσκέιας μας.
--- σταφυδάκια




Κούπππα 2:
--- 2.5 ποτήρια αλευρι
--- 2-3 κουταλάκια κανέλλα
--- 2.5 κουταλάκια σοδα σκόνη (NaHCO3)

Κούπππα 3:
--- 3 sticks βούτηρον ανάλατο (δηλαδη 3 x 113 γρ = 339 γρ)
--- 1.5 ποτήρι ζάχαρη, κατα προτίμηση sugar in the raw
--- 6  αυγά (ή αβγά ανάλογα με την ημερομηνία γέννησης σας).

Πριν να μπει στο φούρνο
Ψημένο
Χτυπούμε τα ηλικά της κούπππας 3 με με το μίξερ μας. Ο βουτηρος να είναι κατα προτίμηση θερμοκρασία δωματίου ή βράστε τον ελάχιστα στο μάικρογουέιβ.

Όταν γίνει ένα λίο μίγμα, προσθέστε σιγά σιγα τα περιεχόμενα της κουππας 2, ανακατώνοντας με μια κουτάλα. Μετα βάλλετε μέσα τα υλικά της κουππας 1 τζαι ανακατώνετε απαλά.

Ψήνουμε ένα λαδωμένο ταψι (εγώ εχρησιμοποίησα που τζείνας της μιας χρήσης γιατι θα το έπαιρνα κάπου που ήμουν καλεσμένη) στους 180 βαθμους Κελσίου (ή 350 Φάρενάιτ ή 453 Κέλβιν) μέχρι να ροδίσει τζαι να περνά το "τεστ της οδοντογλυφίδας". Εμένα επήρεν μου ~45 λεπτά.


Το τελικό αποτέλεσμα.

Για το γλασο:
Το τελικό αποτέλεσμα
ζουμαρισμένο.

--- 2 πακέτα κριμ τσιζ (~450 γρ)
--- 1 στικ βουτηρο ανάλατο (117 γρ)
--- 1 κουταλάκι βανίλια έξτρακτ
--- 1 ποτήρι ζάχαρη άχνη ή κανονική άσπρη ή raw όπως τζείνη που βάλλουμε μέσα.


Χτυπουμε καλά τα υλικά στο μίξερ τζαι απλώνουμε πάνω στο κέικ.

Τιπς:
1. Εγω επειδή επρεπε να φύω πρωι που σπίτι, έκαμα το που την προηγουμενη νύχτα. Όταν εψήθηκε, άνοιξα την πορτα να κρυάνει ο φούρνος τζαι μετα έκλεισα το τζαι άφηκα το μέσα έτσι σήμερα ήταν τέλεια φρέσκο.
2. Ενω εγόρασα ουλλα τα υλικά, εξέχασα ότι μου έλλειψε η ζάχαρη άχνη. Έτσι έκαμα το γλάσο με sugar in the raw. Όταν το εδοκίμασα τζείνην την ώρα, εμασουσες την ζάχαρη. Αλλά άφηκα το ουλλη την νύχτα στο κλειστό σε τάπερ στο ψυγείο, έτσι την επόμενη μέρα ήταν μια χαρα!


Κριτική:
1. Γενικά είσhεν μεγάλη επιτυχία. Η οικοδέσποινα ενθουσιάστηκε τζαι έβαλεν με να σταθω για να δουν ουλλοι ποία έκαμε το κέικ.
2. Η μια καλεσμένη είπεν ότι ήταν ένα orgasmic cake!!!
3. Όταν με είδε ο μάστρος μου (ο Άρχων) να εχω ένα κομμάτι μες το πιάτο μου λαλεί μου "Its very nice and really moist! Try it!" Ειπα του θενξ, εγώ το έκαμα τζαι ενθουσιάστηκε.
4. Ουλλοι είπαν ότι εν ήταν πολλά γλυτζί γι'αυτο τζαι ήταν τόσο καλό.

Μετά που έτσι κριτική, ελπίζω να σας έπεισα να το δοκιμάσετε!

17 σχόλια:

  1. Φαίνεται όπως το εσχολίασεν ο Άρχων. (Όι η άλλη καλεσμένη...είπαμε τι σχέση έχουμε με το φαί, αλλό όι τζι έτσι!)...
    Έννα προσπαθήσω να το αποφύγω...αν δεν τα καταφέρω, εν το πρώτο που θα έχω ιν μάιντ να κάμω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. fenetai wraion, alla exw theman me ta karithkia, ponw to stoman aman faw, sioura ginetai tziai me fountoukkin enne?
    kata ta alla aresan mou oi xhmikes tziai fisikes leptomeries hahahah

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Μουνλάιτ
    Ναι τζείνη επαράχεσεν το, με το συμπάθειο δηλαδη... Τζαι εγω που τα σήμερα αποφευγω.....τζαι όσο αντέξω!

    @Ποστ
    Εν τζαι εν ανάγκη να βάλλεις καρύθκια...τζαι με φουντούκια γιατί όι αλλά τζαι με αθάσhια θα εν καλο νομίζω.

    Για τες λεπτομέριες θενξ! Εν μπορώ να το αποφύγω...έρκουνται που μόνες τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. miam miam... efa ena me paromoia syntagi alla me anana (anti milo), akatergasth kafe zaxari, kai xwris glaso :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Δρ Π
    Ανανάααα;;;; Γιαμ!! βαλλεις μου ιδέες! Ειμαι μεγάλη φαν του ανανά. Θενξ τζα για το "ακατεργαστη καφε ζάχαρη"...εψαχνα την ορολογία στα ελληνικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρυσοπρασινοχέρα μου,
    πάρα πολλά τέλειο!
    Ακόμα γελώ με το "πάθημα" του Άρχοντα,χαχαχα

    Με μήλο εν το είχα ξανακάμει, συνήθως κάμνω την κλασσική συνταγή με ανανά και ψίχα ινδοκάρυδου-και καρύδια,οκ...
    Θα την έχω στα υπόψην μου!

    φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ΘαλασσαΜωβ
    :)))))

    Ανανα με ψιχα ινδοκάρυδου...Δεν εξαναέκαμε ή έφα σε κάροτ κέικ τουτο το συνδιασμό. Μιας τζαι είναι 2 απο τα αγαπημένα μου θα το δοκιμάσω!!! Θενξ!!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το έκανα το Σαββατοκυρίακο που μας πέρασε. Ήταν τέλειο!!!!!!! έφυγε σχεδόν όλο. (το γλάσο ήταν αρκετό, δεν χρησιμοποίσα ούτε το μισό!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Elenikiki

    Α!!! Χαιρομαι πάααααρα πολύ!!!Να'σαι καλα! :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για το κριμ τσιζ κάμνει μας το φιλαδέλφια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Καίσι
    Βεβαίως!! Όποια μάρκα προτιμάς! :)

    (τζείνο που εν πλάκα τζαι όι τζείνο μες τα μικρά "ταπεράκια" όμως).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος4/7/12, 10:20 μ.μ.

    Αντί να βάλλετε συνταγές στα ιστομαγειρέματα, νομίζω θα είναι καλύτερα να κάμετε ένα χώρο που να ερχόμαστε να τα τρώμε! :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ ευχαρίστως αλλα λειπει μας μια μικρολεπτομέρεια.....το κεφάλαιο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος28/1/13, 5:36 μ.μ.

    6 αυγά.... και τι σημαίνει "ή αβγά ανάλογα με την ημερομηνία γέννησης σας"; δεν είναι πολλά 6;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηταν μια προσπάθεια για χιουμορ! Εμεις στο σχολείο μαθαμε να το γραφουμε "αυγό" ενω σημερα το μαθαίνουν ως "αβγο" αρα αναλογα με ποτε γεννηθηκες και πηγες σχολείο, το ξέρεις ως αυγό ή αβγό αναλογα!

      6 αυγα ειναι αρκετα αλλα ειναι μεγάλη ποσοτητα του κέικ! Σε αναλογια με τα αλλα ηλικα νομιζω ειναι οκ. Φυσικα υπάρχουν και αλλες συνταγες, ετσι αν θελεις μπορεις να ψαξεις να βρεις και με πιο λιγα.

      Διαγραφή