Αν τζαι η μάδερ εν αγαπά την μαγειρική, πριν πολλά χρονια έκαμεν μας μια συνταγή που ονομάζαμεν "Ιταλικο κοτόπουλο". Αρεσκεν μας πολλά τζαι εκαμνε την σχετικά συχνα. Μετα με την αδερφή μου την Ξιππασμένη εθυμηθήκαμεν το τζαι εθέλαμεν να το κάμουμε. Αυτοσχεδιάσαμε τζαι σας παρουσιάζουμε την συνταγή.
Σε ενα μπολ βάλλουμε λιο αλεύρι τζαι λιην καπήρα αλεσμένη (ανιστοιχία ~50:50). Βαλλουμε λιο άλας, πιπέρι αν θέλουμε τζαι θκυόσμη ξερό. Βουτούμε μέσα μεσάιου μεγέθους κομμάθκια κοτουπούλου τζαι τσιγαρίζουμε σε λιο φυστικέλαιο τζαι σε λιο λάδι καλο. Απλά να πάρουν λιο χρωμα. Φκαλουμε το κοτόπουλο τζαι απλώνουμε το σε ενα παίρεξ κανονικο ή αν σε που τζείνα της μίας χρήσης.
Σερβίρετε πολλά ωραία με ρύζι. Οταν το έκαμα είχα καλεσμένους. Επιασε πολλά θετικές κριτικές.
απορία.
ΑπάντησηΔιαγραφήδηλαδή το πυρέξ εν μόνο για διακόσμηση; εν ψήνουμε τζειμέσα;
φαίνεται πόμπα
@Sike
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά καλή η απορία σου (εχασα τον τέλεια κόρη!). Θένξ! :)
Ναι ψηνουμεν το στο φουρνο όσπου να ροδισει καλά τζαι να πήξει η σάλτσα! Επειδή αφήνουμε το αλευρι μες το τηγάνι με τα λαχανικά, βοηθα στο να δέσει ωραία η σαλτσα! :))))))
ακούεται (τζαι φαίνεται μιάμ).
ΑπάντησηΔιαγραφήμοιάζει λίιιο με ένα κινέζικο που έκαμνε η μάμμα μου...
έχει που το 2004 να το κάμει τωρά που το σκέφτουμαι.
τέσπα, έννα το κάμω τούτο το δικό σας πάντως!
Εν εσhει καμία γευση σε στυλ κινέζικο όμως...εν πολλα μεσογειακές γευσεις....Ατε περιμένω εντυπωσεις!! :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι είναι η καπήρα? Ωραία συνταγή, μάλλον θα την χτυπήσω αυτη τη βδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλή ερώτηση! Καπήρα στην Κύπρο λέμε την φρυγανιά! Το λέμε και για αναφορα σε toast αλλά και σε bread crumbs, οπως σε αυτή την περίπτωση. Χαιρομαι πολύ που σου αρεσε! Θα περιμένω εντυπώσεις! :)
ΑπάντησηΔιαγραφή