24 Ιουνίου 2012

chicken revelation


Ανάγνωστερ έκαμα μιαν σημαντικήν γαστρονομικήν ανακάλυψην τζιαι θέλω να την μοιραστώ μαζίν σου, επειδή ξέρω ότι είσαι μεζετζής αλλά τζιαι ότι προσέχεις την σιλουέτταν σου. Εμέναν που λαλείς αρέσκουν μου πολλά τα κοτόπουλλα. Αλλά όι στήθος τζιαι φιλέττα τζιαι ποτούτα, δε ρήαλ θίνγκ, δηλαδή να έσιει κοκκαλούθκια τζιαι πετσούες η υπόθεση. Ειδικά άμμαν εν τηανητόν τζιαι κατσιουριστούιν πελλανίσκω. Είχα κάμει εναν μικρόν διαλειμμα που την ορνιθοφαγίαν μέτα που κάτι καλοτζιαίρκα που εδούλεψα στο κεντάκκι τζιαι είχα μπουχτίσει. Αλλά μετα που κανένα θκυό χρόνο επάνηλθα δρυμήτερη. Γεννικά τηανίζω κοτόπουλλο πκιο συχνά απ’οτι θα έπρεπεν, αφού αρέσκει που το γέριμον... Αλλά τούντην εφτομάδαν, άκαμα την ανακαλύψην για να μπορώ να απολαμβάνω τηανιτόν κοτόπουλλο δίχως τες τηαννιές τζιαι τα δυσάρεστα σάιντ εφέκτς (πασιοκωλίτιδα, πιτσικλίτιδα-σαγλίτιδα κουζίνας, ω-ντε-τηάν σε ούλλον το σπίτι).

Κρωστου μου τζι’εννα δείς:

Λοιπόν θέλεις:
κοτόπουλλο κομμένο κομμάθκια (κοτόπουλλον του χαϊρκού δηλαδής, πκιέρωσε κάτι παραπάνω) βάρτου ότι θέλεις, ότι μυρωδικά τζιαι καρυκεύματα σου αρέσκουν, καλά θα ήταν να το αφήκεις μιαν νύχταν μες τες μυρωθκιές να τραβήσει. Προθέρμανε τον φούρνον σου καλά στους 220 βαθμούς. Πκιάσε ενα σινί αρκετά μεγάλο, βάλε πουκάτω κόλλαν αντικολλιτικήν τζιαι απλωσε πάνω στην κόλλα τσας λάδι με το πινέλλο.

Τωρά θα μπείς στην καινοτομία: Τύλιξε κάθε κομμάτι κοτόπουλλο σε αλεύριν, να το πκιάει καλά, βάρτο πάνω στο σινί, πέτσα σάιντ απ, τζιαι με το πινελλούιν σου πασάλειψε τα κομμάθκια με λλίον λάδι. Εγω για να καταλάβεις για 6 κομμάθκια κοτόπουλλο εχριεάστικα μόνο 2 κουταλιές λάδι τζιαι ήταν τζιαι πολλύν τους.
Βάρτο σινί μες τον φούρνο τζιαι άφηστο για περίπου 40 λεπτά. Θα γίνει πάρα πολλά τραγανιστον, σαν το τηανισμένον τζιαι που μέσα θα είναι ζουμέρον, υποθέτω επείδη εκλείσαν οι πόροι του που το αλεύριν (είες που σου παραθέτω τζιαι σαιεντίφικ ινφορμέισιον) τζιαι γίνεται έναν μέλιν!
Φωτογραφίαν εν επρόλαβα να φκάλω, αλλά ξέρεις ότι ο λός μου εν κοτσιάνιν.

Χάτες, καλές μαειρκές!

6 σχόλια:

  1. Θα το δοκιμάσω οπως και δηποτε γιατι Ι λαβ τηανιές αλλα ας όψεται η δίαιτα. Αν ετρωαμεν κοτοπουλο μαζι θα ετσακωνούμασταν για τα κομμαθκια!!

    Το σαϊντιφικ ινφορμέισιον ειναι βερι ματς απρισιέτεντ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/6/12, 4:38 μ.μ.

    Επιπλέον που τες μυρωθκιές,ντίαρ συνξενιτεμένη, δοκίμασε να βράσεις γάλα περίπου ένα ποτήρι, διάλυσε μέσα τες μυρωθκιές και μετά πίντωσε με κρύο γάλα . Βάλτο κοτόπουλο μέσα και μετά άστο over/night (O/N αλα επιστημονικά). Μετά ακολούθησε την εκτέλεση όπως είπες!

    Βούι Όξυπνον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαναήρτα να πω οτι μετα που εισήγηση που το πιο πάνω Βούι, τα Χριστούγεννα εβαλαμε ο/n την γαλοπούλα μας μεσα σε μπαχαρικα/μυρωδικά τζαι γαλα μιξ με λιο νερο τζαι εφκήκεν πολλα ωραία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kores
    nai all ennen katholou kosher touti h kouveta tou Bouthkiou!
    LOL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. απορία: πασαλείφω με λάδι τα ήδη αλευρωμένα κομμάθκια; εν γίνουνται πηλά; ίντα πά να πει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελικα να βαλουμεν το γαλα η τσου; ακουεται τελειο τζι ειμαι τζι εγω με τες γαλατες κοκκαλουθκια πετσουα κατσιουριστη που πανω!
    θα το καμω σημερα so ρησπεκτ αν μπορειτε να μου πειτε αν εν καλλιττερον με το γαλα η τσου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή