18 Δεκεμβρίου 2012

Apple Streusel Cake

Το μείγμα του κέικ (πάνω δεξια), μαζί με τα
φρέσκα μήλα (πάνω αριστερα + κάτω δεξια)
και με το streusel/crumble (κάτω αριστερά).


Κάτοικος Κύπρου πλέον, δεν εχω την ευχέρια να αγοράζω πράματα στις ακριβείς ποσοτητες  που ζητουν οι Αμερικάνικες συνταγές, ετσι πρεπει τζαι εγω να προσαρμοστώ τζαι να προσαρμόσω τζαι τις αγαπημένες μου συνταγές.

Σας παρουσιάζω λοιπόν το Apple Streusel Cake της αγαπημένης μου Στέφανης απο το joyofbaking.com για να μπορείτε ευκολα τζαι γρήγορα να το κάμετε τζαι εσεις. Ειναι ενα πολλά ευκολο κέικ με μήλα που ως τωρά εκαμα 3 φορές τζαι απέσπασεν τζαι τις 3 φορές θετικότατες κριτικές.

Για το κέικ θέλουμε να φτιαξουμε 2 μείγματα: Το κέικ τζαι το πουπάνω, το λεγόμενο crumble/streusel παρτ. Τα υλικά ειναι για να ένα αρκετά μεγάλο κέικ ή για 14-15 καπ κέικς.

Υλικά: 

Για το κέικ:

~100 γρ βούτηρο (~μισό πακέτο)
1 ποτήρι ζάχαρη
2 αυγά 
1 κουταλάκι αποσταγμα βανίλιας (ή βανίλια ζάχαρη αν δεν εχετε αποσταγμα)
2/3 ποτηριού γάλα
2 ποτήρια αλεύρι
2 κουταλάκια baking powder

Για το streusel/crumble:

~100 γρ βούτηρο (~μισό πακέτο)
1/2 ποτήρι "καφέ" ζάχαρη (light brown sugar)
1 + 1/4 ποτήρια αλεύρι
1 κουταλάκι κανέλλα
ξηρούς καρμπους (π.χ καρύδια) προαιρετικά.

Επισης θα χρειαστούμε και 3-4 μήλα αν δεν ειναι πολύ μεγάλα.

Για να κάμουμε το κέικ, χτυπουμε σε μίξερ χειρός, το βουτηρο (σε θερμοκρασία δωματίου) μαζί με την ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά τζαι την βανίλια τζαι κτυπούμε καλα. Προσθέτουμε το γάλα τζαι μετά το αλευρι με το μπέικινγκ πάουντερ. Τοποθετούμε σε ένα καλά λαδωμένο ταψί ή σε φορμίτσες για κάπ κέικς.

Καθαρίζουμε τα μήλα μας, κοφκουμεν τα σε λεπτές φέτες τζαι καλυπτουμε το κεικ οπως στην φωτογραφία.

Για να κάμουμε το streusel/crumble, βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, την ζάχαρη τζαι την κανέλα τζαι ανακατώνουμε καλά με ενα κουτάλι. Προσθέτουμε τον βουτηρο τον οποίο ειχαμε σε θερμοκρασία δωματίου (ή εβαλαμεν στο μάικρογουέιβ για λιγα δευτερόλεπτα για να μαλακώσει λίγο). Με το χέρι μας ανακατέβουμε το βουτηρο τζαι διαλύουμε τους σβόλους που δημιουργούνται μέχρι να γινει κατι σαν ενα "χοντρό" αλεύρι. Βάλετε το μειγμα πάνω στα μήλα.

Ψηνουμε σε προθερμανσμένο φουρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Αν ειναι ενα μεγάλο κέικ, θα πάρει ~40 λεπτά ή αναλογα με το φούρνο. Τα μικρά καπ κέικς πέρνουν τον μισό χρονο ή ακόμα τζαι πιο λιο.



7 σχόλια:

  1. σημειώνεται για τις γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα κραμπλ μήλου είναι πεντανόστιμα! Μου αρέσει και η ιδέα να το κάνεις σε ατομικά φορμάκια! Ευχαριστούμε πολύ για την ωραία συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ειναι πολύ βολικά τα ατομικα! Σε ευχαριστώ πολυ! :)

      Διαγραφή
  3. μμμ μου μυρίζει θαύμα γεύση!
    Καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μμμ μου μυρίζει θαύμα γεύση!
    Καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλή Χρονια!!! Οντως η μυρωδιά ειναι πολυ ωραια! Τωρα τα κάνω και με καστανή ζάχαρη απο πάνω και είναι ακόμα πιο ωραία! :)

      Διαγραφή