Υλικά:
- πέννες
- αλάτι
- βούτυρο
- μαλακό τυρί
- χαλλούμι/ αναρή
- λίγο ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο (κατά προτίμηση αυξήστε την ποσότητα ή αποφύγετε τελείως)
- χρωματιστές πιπεριές
- μανιταράκια
- ντοματοπολτός ή/και ντομάτα κομμένη σε κύβους (chopped tomatoes)
- αλάτι
- πιπέρι μαύρο αλεσμένο
- ρίγανη
- 1-2 σταγόνες tabasco
- λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού
Πρώτα βάλτε τις πέννες να βράσουν σε μπόλικο νερό με λίγο αλάτι. Συνήθως χρησιμοποιώ penne rigate αλλά ό,τι έχετε σπίτι και βολεύει είναι εξίσου καλό.
Όσο ψήνονται οι πέννες, ετοιμάστε τη σάλτσα: βάλτε το ελαιόλαδο στο τηγάνι, προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Πριν κοκκινήσει το κρεμμύδι, βάλτε τις πιπεριές (κομμένες είτε στενόμακρες είτε σε τετραγωνικό σχήμα - όχι πολύ χοντρά κομμάτια) και όταν μαλακώσουν βάλτε τα μανιταράκια (πάλι όχι πολύ χοντρά κομμάτια). Ακολούθως προσθέστε το ντοματοπολτό και τις chopped tomatoes, το αλάτι, πιπέρι, μπόοολικη ρίγανη (τρίψτε την με τα χέρια σας πριν τη ρίξετε μέσα για να 'ενεργοποιήσετε' το άρωμα της), 1-2 σταγόνες tabasco και το φρέσκο χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε για 1-2 λεπτά.
Προαιρετικά:
Όταν ψηθούν οι πέννες, στραγγίστε τις και βάλτε τις σε ένα ταψί, βάλτε τους μια γενναιόδωρη κουταλιά βούτυρο και ανακατέψτε για να λιώσει και να 'πιάσει' παντού. Περιχύστε τη σάλτσα, κόψτε λίγο μαλακό τυρί μέσα και ανακατέψτε ξανά προσπαθώντας να 'πιάσουν' όλα τα μακαρόνια σάλτσα. Πασπαλίστε με λίγο χαλλούμι/ αναρή (ή/και τυρί) και βάλτε το ταψί για 5' σε προθερμασμένο φούρνο (200°) - προσέξτε μη σας κάψει το χαλλούμι/ αναρή!
Tips:
* Βάλτε μπόλικη ντομάτα! To πιάτο δε θα είναι τόσο ωραίο αν η σάλτσα του πέσει λίγη..
* Αν δεν έχετε ώρα για το προαιρετικό μέρος της συνταγής, απλά στραγγίστε τις πέννες, βάλτε τους το βούτυρο και τη σάλτσα, ανακατέψτε και σερβίρετε.
* Αντί για βούτυρο στις πέννες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο ελαιόλαδο που είναι και πιο υγιεινό.
* Της συνταγής της πάει πολύ και το φιλέτο κοτόπουλο σε κομματάκια (κόψτε το, βράστε το σε αλατισμένο νερό για 15' και προσθέστε το στη σάλτσα μαζί με την ντομάτα).
* Καλό θα ήταν να δοκιμάσετε τη σάλτσα πριν την τελειώσετε για να την βελτιώσετε ανάλογα με τα γούστα σας. (",)
Πληροφοριακά:
Η σάλτσα ονομάστηκε "πίτσας" από την υποφαινόμενη για λόγους μάρκετινγκ.
Οπότε σκεφτείτε το, πουλά όταν πρόκειται να σερβίρετε σε παιδιά ή ιδιότροπους.
Λένη δεν ξέρω από μου μας ήρθες αλλά μάλλον ο θεός σε έστειλε για να αναβιώσει το ταλαίπωρο ιστολόγιο :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΝάσαι σίγουρη ότι οι συνταγές σου θα περάσουν κάτω από το μικροσκόπιο των γευστολογικών μου ικανοτήτων.
Συνέχισε! Τουλάχιστον 25-30 αναγνώστες διαβάζουν καθημερινά τις συνταγές σου!!
Χεχε, είμαι καινούρια στην μπλογκόσφαιρα Πένητα..
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνταγές πολλές,
αναμένετε στο ακουστικό.
Περιμένω σχόλια και δικές σας τροποποιήσεις!
anti na valume alati sto nero me ts pennes mporoume na valoume zomo k enna fkei pio wreo!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή