Η συνταγή αυτή κανονικά γίνεται με φρέσκια κρέμα, αλλά έτσι εν πολλά παχυντικήηη..!
Οπότε βρήκα μες το βιβλιάριο συνταγών της μάνας μου μια συνταγή που μια συνάδελφο της, για πανακότα με γιαούρτι.
Και εδοκίμασα την.
And it was good!
Οπότε, θα χρειαστείτε:
1kg γιαούρτι στραγγιστό (έπιασα το light του Κρίστη και μια χαρά βολεύει)
3 ποτ. νερό (2 ζεστό και 1 κρύο)
11/2-2 ποτ. ζάχαρη (ανάλογα του γούστου σας)
2 φακελάκια βανίλια
2 φακελάκια ζελατίνη
1 strawberry filling
Η εκτέλεση δε θα μπορούσε να είναι πιο εύκολη:
Διαλύστε τις ζελατίνες στο ζεστό νερό, προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε μεχρι να διαλυθεί σχεδόν τελείως. Ακολούθως προσθέστε το γιαούρτι, τη βανίλια και το 3o ποτήρι νερό.
Περιχύστε το μίγμα σε ένα ταψί και βάλτε το στο ψυγείο για 5-6 ώρες για να πήξει. Στο ψυγείο βάλτε και το filling αν είναι..
Το σερβίρισμα είδα το με δύο τρόπους:
Είτε θα απλώσετε το filling πάνω στην κρέμα λίγο πριν σερβίρετε, ή
θα βάλετε το filling σε ένα μπωλάκι για να βάζει ο καθένασ όσο θέλει πάνω που την κρέμα του.
Συνήθως κάνω το πρώτο (λιγότερα λερωμένα δοχεία,εν έχει περίπτωση να λειφτείς το filling, αλλά το inclusivity του καθενός διαφέρει). χεχε
Tips οf the ..recipe:
*Αντί για strawberry filling, μπορείτε να βάλετε άλλο filling της αρεσκείας σας. Είδα το με raspberry, με cherry και η γιαγιά μου εδοκίμασεν το και με blackcurrant και άρεσεν της καλύτερα (μάνα μου την γιαγιούα μου!).
*Αν θέλετε να το κάμετε με φρέσκια κρέμα, νομίζω αντί για 1kg γιαούρτι βάζετε 1 λίτρο φρέσκια κρέμα. Αλλά αν σας στοιχειώνουν οι θερμίδες για 2 μέρες, δε φταίμε εμείς!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου