17 Οκτωβρίου 2009

Ινδικό κουνουπίδι

Θα χρειαστείτε:

1 κουνουπίδι
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ροδέλλες
2 μέτριες πατάτες σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι 
κόλιανδρο φρέσκο
πάστα ντομάτας
λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
σκόνη κάρυ
κύμινο (αρτυσιά)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Τηγανίζουμε ελαφρά τα μπουκέτα κουνουπιδιού μέχρι να πάρουν λίγο χρωματάκι (καλά καλά, εκείνο στα δεξιά έγινε λίγο πιο τροπικό από ότι έπρεπε).

Τηγανίζουμε και τις πατάτες, τις οποίες έχουμε κόψει σε κύβους.

Μόλις μισοψηθούν, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και λίγο μετά την πράσινη πιπεριά.

Βάζουμε στο τηγάνι το κουνουπίδι (ίσως να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερο μαγειρικό σκεύος σε αυτό το στάδιο), αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κάρυ και το κύμινο. Βάζουμε μπόλικο κάρυ, μην το λυπηθείτε. :)  Διαλύουμε την πάστα ντομάτας σε μισό ποτήρι νερό και την περιχύνουμε.

Κλείνουμε το τηγάνι/ κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά.
Όταν σβήσουμε τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο.

Σερβίρεται με ρύζι basmati.

Υ.Γ.: Το φως που περιβάλλει το πιάτο στις τελευταίες δύο εικόνες 1. δείχει ότι το φαΐ είναι θεϊκό, και 2. είναι από το φωτάκι του αποσμητήρα :)

7 σχόλια:

  1. Συνήθως το κάνω βραστό (σαλάτα)
    Η συνταγή σου φαίνεται ωραία και όπως τη διάβαζα σκέφτηκα ότι θα μπορούσε αφού τσιγαριστούν όλα μετά αντί της κατσαρόλας να μπούνε σε ταψίστο φούρνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. λένη γουάου, τρέχουν τα σάλια μου τζιαι εν πρωί ακόμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ενδιαφέρον! Μου αρέσει πολύ το κάρυ και θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος18/10/09, 4:32 μ.μ.

    Tha symfwnisw me ti stamatia sto oti mporoun na mpoun sto fourno! Prin mpoun omws sto fourno mporoume na kalypsoume to panw meros tou fagitou pou me tosi maestria paraskevase i Leni, me fetes kapnistis galopoulas, bacon kai 3 diaforetika tyria tis areskias sas, wste aftomata afto to fagito na mporei na filokseni9ei kai se alli katigoria gia kreofagous! :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος18/10/09, 4:34 μ.μ.

    Ksexasa na afisw ta sygxaritiria kai tis efxaristies mou sti Leni gia afto to eksaireto piato pou mas etoimase! :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σταλαματιά μου και ανώνυμε/-η, γιατί όχι. Ίσως απλά να πάρει λίγη περισσότερη ώρα.

    Ρίτσα, κάμε την τζαι να δεις τζιαμέ ίνταλως εν να τρέξουν τα σάλια σου :)

    Big mama, περιμένω εντυπώσεις!

    Ανώνυμε/-η, ενδιαφέρουσες οι εισηγήσεις σου, ίσως να κάνει το πιάτο λίγο πιο βαρύ. Και you're welcome :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αν και το εχω μονο για σαλατα
    νομιζω οτι θα το δοκιμασω

    ΑπάντησηΔιαγραφή