18 Απριλίου 2010

Πατάτες τηανιτές με τον αέρα

(τον βραστόν, όι τον κουπανιστόν).

Εφκήκαν κάτι ηλεκτρικές συσκευές που τηανίζουν τες πατάτες με τον αέρα. Βάλλεις μέσα μιαν κουταλιάν λάι τζιαι γίνουνται οι πατάτες πανομοιότυπες με τζιείνες του τηανιού. Δεν θα σας βάλω την συνταγήν να κάμνετε κανονικές πατάτες του μαχτόνας με δίχα λάιν διότι την βρίσκετε πάνω στον οδηγό της συσκευής. Βάλλω σας παραλλαγήν με κάποια δημιουργηκότητα στην αναζήτησην νέων γεύσεων που γίνουνται δυνατές λόγω τεχνολογίας.

Πιάννεις πατατούες φρέσκες, πλυννίσκεις τες τζιαι κόφκεις λλίον τες πιο μεάλες για να είναι όμοιου μεγέθου τζιαι να ψηθούν ομοιόμορφα. Στραντζίζεις τες τζιαι ρίχνεις τες μέσα στο τηάνιν αέρος (αν δεν έχεις πατατούες, μπορείς να πάρεις μεγάλες πατάτες τζιαι να τες κόψεις σε κίβους 1.5 εκατοστών).

Αν έχεις γέλαρμασιν να βάλεις με τες πατάτες θα δώκει μιαν πολλά καλή γευστικήν έκπληξη σε αυτόν που θα τρώει τες πατάτες.

Εννοείται ότι πρέπει να το καθαρίσεις τζιαι να το κόψεις σε ομοιόμορφου μεγέθους κομμάθκια με τες πατάτες. Αν δεν έχεις γέλαρμασιν, ή αν φοάσαι το πορτολογιόν (το γέλαρμασιν φουσκώννει σαν βιονική φασολάδα), μπορείς να βάλεις κίβους αγγινάρας, πούλλας κολοκάσιν, άγριες καυκαρούες καθαρισμένες, ή ότι ρίζαν σου αρέσκει.

Μιαν κουταλιάν λάδι καλόν, τζιαι το ανάλογον άλας.

Μπαχαρικά, ότι γουστάρεις.

Αλλά με τες πατάτες εμέναν αρέσκει μου ο κόλιαντρος ο φρεσκοκουπανισμένος.

τριάντα λεπτά τηάνισμαν με τον αέραν, τζιαι ιδού το αποτέλεσμαν. Πόσο θα έθελα να δας δώκω να τες γευτήτε τζιόλας. Έκοψα τζιαι κάτι ιστραηλίτικες πατάτες Νίκκολα που ήταν ολόγλυτζιες, τζιαι πραγματικά εγινήκαν λοκκούμιν.

Η μηχανούα αξίζει τον κόπον αν έχετε τόπον να την αποθηκεύκετε. Εν ιδιαίτερα πρακτική για άτομα που μένουν μόνοι τους ή που έχουν μικρήν οικογένειαν (2-3) άτομα. Για παραπάνω άτομα εν λλίον δύσκολον να κάμεις τηανιάν.

Έχεις πατάτες τηανιτές της δίαιτας. Ολόκληρη η γεύση με το δέκατον του λαθκιού. Το όνειρον του καθενός που θέλει να γλέπει την γραμμή του.

8 σχόλια:

  1. mporeis na valeis kai krasi mes touto to marafeti na tes kameis ala antinaxtes?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τζιήνο το γέλαρμασιν που λαλείς ένεν το αρκοκολόκασον; Εσιει χρόνια να δω τζιαι ενι με σίουρη.
    Τούτη η μηχανούα εννά καλή τζιαι για τζιήνους που έχουν χοληστερίνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι την λαλούν την μηχανούαν στα εγγλέζικα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. wow! yer elamsin, inta mpou mou ethimises twra! Areskei mou polla alla exw traumatikes empeiries dame:-)

    http://post-babylon.blogspot.com/2010/02/love-is-in-air.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σταλαματιά, άμα κάμεις κλικ πάνω στο γέλαρμασι (μην φοάσαι δεν θα σου φύει κανένας όπως της postbabylon) σου δείχνει το φυτόν πας την βικεπαίδια.

    Blackbeard, η δική μου μηχανούα είναι Tefal Actifry. Βρίσκεις την στο google. Έχει και η seb.

    Νομίζω ότι γίνεται να βάλεις κρασί, λίο όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος29/4/10, 8:28 μ.μ.

    αχ βρε μας άνοιξες την όρεξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αρέσκει μου πολλά, μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ η φωτογραφία με τα μπαχαρικά στα ποτσούθκια που εν κολλημένα στο κόκκινο ψυγείο τζαι το φτερόν της πεταλλούδας δίπλα. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή