Πριν 7-8 χρόνια, όταν ακόμα ήμασταν φοιτήτριες με την αδερφούλα (αααα επέρασεν ο τζιαιρός!), μια φίλη της λοιπόν της είshε δώσει τη συνταγή για το τέλειο σουφλέ σοκολάτας. Που τότε ούτε θυμούμαι πόσες φορές το έκαμα. Νομίζω ότι κάθε φορά που είχα κόσμο έκαμνα το διότι κανένας (μα κανένας) δεν εμείνισκε παραπονεμένος. Μετρώ πάντα το πόσο πετυχημένο είναι που το πόσα πολλά ΜΜΜΜΜΜΜΜΜμμμμμμμμ εννά ακούσω κάθε φορά. Εν εύκολο, γλήορο, θέλει όμως να ξέρεις το φούρνο σου καλά. Εγώ με τον δικό μου τωρά γνωριζόμαστε: χαίρω πολύ Εόλικα-χαίρω πολύ Miele. Οπότε λλίη προσοχή. Νομίζω ότι θα είναι καλύτερα να το ψήσεις με πάνω-κάτω αντίσταση παρά με αέρα, αλλά θα το ξαναδοκιμάσω τζιαι θα σας πω.
Προς το παρόν, ιδού η συνταγή (μαζί με φωτογραφίες!!)
Θα χρειαστείς:
400 γρ κουβερτούρα
1 βούτυρο ανάλατο μικρό
¾ ποτ αλεύρι
¾ ποτ ζάχαρη (μπορείς να βάλεις και μαύρη)
8 αβγά
1 κουταλάκι τσαγιού baking powder ή μαγιά
λιώνεις τη σοκολάτα με το βούτυρο σε bain marie
χτυπάς τα αυγά με τη ζάχαρη αρκετά καλά
προσθέτεις το μείγμα της σοκολάτας στο μείγμα της ζάχαρης και ανακατεύεις συνέχεια ΚΑΛΑ
Προσωπικά ήταν η πρώτη φορά που δοκίμασα το νέο μου μίξερ (είμαι τόσο ενθουσιασμένη!) και μου βγήκε κάπως πιο σφιχτό απ'ότι συνήθως γιατί παρασύρθηκα και έβαλα περισσότερο αλεύρι (αφού πλέον δεν ανακάτευα με το χέρι για να δω πόσο έσφιξε. Συνήθως μόλις αρχίσω να ιδρώνω καταλαβαίνω ότι εν θέλει άλλο αλεύρι. Ήταν καλό όμως πάλαι, ακόμα τζιαι έτσι.
Προσθέτεις το αλεύρι και το baking powder και εδώ χτυπάς πάρα πολύ καλά(πρέπει να μπει αέρας μέσα στο σουφλέ!)Ψήνεις για 15 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να έχει κρούστα απ΄έξω αλλά να είναι αρκετά υγρό από μέσα! Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, δεν πρέπει να ανοίξεις καθόλου τον φούρνο! Για να καταλάβεις αν ψήθηκε, βάζεις μέσα ένα μαχαίρι: στις άκριες πρέπει να βγαίνει στεγνό ενώ στη μέση λίγο υγρό.
Ππι.Ες:
1)έκαμα κόπι/πέιστ που τη συνταγή που είχα γραμμένη στο αρχείο μου (ω ναι είμαι ΤΟΣΟΝ οργανωμένη-just kidding έγραψα την για να τη στείλω με email μια φορά σε μια φίλη!). Επήρε μου μισήν ώρα να σβήνω HTML για να με αφήσει να το δημοσιεύσω..είμαι πολύ μικρή και αθώα για αυτά...πελλός που ξανακάμνει οτιδήποτε κόπι που το word!
2) ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ: πάει τέλεια με παγωτό βανίλια...
3) εν το εδοκίμασα ποττέ αλλά τωρά που το σκέφτουμαι δε θα ήταν άσχημο με κανένα καρύδι ή φουντούκι μέσα...
4) και σημαντικό: η πρωτότυπη συνταγή που σου έχω εδώ γράφει 8 αβγα (!!!). Σταδιακά στις πολλές φορές που το έκαμνα έκοφκα λλία, εκατάληξα στο ότι 4 είναι ένας πολύ καλός αριθμός!
Μήπως άλλως lava cake;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαπατήσαν με στο όνομα;!;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜοιαζει με τη συνταγή της Σάντρης Λυσάντρου - ίσως να είναι και η ίδια, δε τη θυμάμαι απέξω. Εν πολλά ωραίο. Το κάνω σε στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση και το αφήνω να σφίξει κάπως περισσότερο από το δικό σου - κόβεται με το μαχαίρι, αλλά είναι νερουλό στη μέση. Δοκίμασέ το και συνοδευόμενο με φρούτα του δάσους. Του πάνε πάρα πολύ! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΈκαμνε κάποτε η μάμμα μου ένα που ήταν τζαι νηστίσιμο, αλλά εν το δοκίμασα ποτέ καθότι τες παραπάνω μαειρκές κάμνω τες σε φοιτητικό φουρνάκι, πουτζίντα μικροσκοπικά, οπόταν εν εδοκίμασα γλυκά που θέλουν περίεργον ψήμαν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΙΑΜ ΟΜΩΣ!!!
Ti ennoeis me to maxairi?Den to piasa.
ΑπάντησηΔιαγραφή