2 Ιουνίου 2010

Pepper Sauce

Εν πολλοτρώω κρέας (πέρα που κοτόπουλο στήθος δλδ) οπότε που τότε που ανακάλυψα (σχεδόν εφήβρα την, αλλά έννεν τζαι τίποτε σπουδαίον) τη συνταγή τούτης της σάλτσας έβαλα το στην καθημερινότητα μου λίο παραπάνω.
Εγώ κάμνω το με φιλέτα που ψαρονέφρι χτυπημένα για να λεπτύνουν, αλλά εσείς μπορείτε να το κάμετε με ότι κρέας θέλετε. Τζαι πάει τζαι με φιλέτο ψάρι.

Για 3-4 άτομα (ανάλογα πόση σάλτσα βάλλετε στα φαγιά σας) θα χρειαστείτε:

1 κουτάκι φρέσκια κρέμα (περίπου 250ml), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και την light
1 ζωμό λαχανικών διαλυμένο σε 1/3 ποτηριού νερό
πάπρικα
πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
πιπέρι ροζ και πράσινο ολόκληρο
tabasco κόκκινο/chilly σκόνη
1/2- 1 κουταλάκι corn flour διαλυμένο σε 1/4 ποτηριού νερό
1/2-1 σφηνάκι ούζο
1 σκελίδα σκόρδο πιεσμένη με το πλάι του μαχαιριού προαιρετικά


Αν εκάμετε το κρέας/ψάρι σε τηγάνι/κατσαρόλα χρησιμοποιήστε την και για τη σάλτσα χωρίς να την πλύνετε. Πιάννει extra γεύση.
Βάλτε στο τηγάνι την κρέμα και τον διαλυμένο ζωμό, την πάπρικα, τα πιπέρια, το tabasco και το σκόρδο. Άμα ζεσταθεί λίγο βάλτε και το ούζο.
Αν σας αρέσει πιο πηχτή βάλτε και corn flour αλλά ανακατέψτε γρήγορα για να μην σβολιάσει.


Δεν σας έχω photo αλλά δεν την χρειάζεστε κιόλας!
Pepper sauce-DONE! (που λαλεί τζαι ο Gordon Ramsay)

2 σχόλια:

  1. Πολλά ενδιαφέρουσα ακούεται! Τζιαι ότι εσκέφτουμουν ότι βαρκούμαι συνέχεια το κρέας με τα ίδια τζιαι τα ίδια! Το κόλπο όμως για να μη σβωλιάσει μετά που θα βάλεις το κορν φλάουαρ ή οτιδήποτε αλεύρι είναι το εξής: πρώτα διαλύεις το κ.φ. σε μισό φλυντζανάκι του καφέ νερό τζιαι μετά προσθέτεις το στη σάλτσα!
    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. (μα τούτον είπα: corn flour διαλυμένο- έννεν έτσι που λαλεί στα υλικά μου;)
    Δοκίμαστο πάντως, ειδικά αν τρώεις λίον πικάντικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή