9 Νοεμβρίου 2011

Ιταλικό Κοτοπουλο στο φούρνο


Αν τζαι η μάδερ εν αγαπά την μαγειρική, πριν πολλά χρονια έκαμεν μας μια συνταγή που ονομάζαμεν "Ιταλικο κοτόπουλο". Αρεσκεν μας πολλά τζαι εκαμνε την σχετικά συχνα. Μετα με την αδερφή μου την Ξιππασμένη εθυμηθήκαμεν το τζαι εθέλαμεν να το κάμουμε. Αυτοσχεδιάσαμε τζαι σας παρουσιάζουμε την συνταγή.

Σε ενα μπολ βάλλουμε λιο αλεύρι τζαι λιην καπήρα αλεσμένη (ανιστοιχία ~50:50). Βαλλουμε λιο άλας, πιπέρι αν θέλουμε τζαι θκυόσμη ξερό. Βουτούμε μέσα μεσάιου μεγέθους κομμάθκια κοτουπούλου τζαι τσιγαρίζουμε σε λιο φυστικέλαιο τζαι σε λιο λάδι καλο. Απλά να πάρουν λιο χρωμα. Φκαλουμε το κοτόπουλο τζαι απλώνουμε το σε ενα παίρεξ κανονικο ή αν σε που τζείνα της μίας χρήσης.





Μεσα στο ίδιο λαδι που θα έσhει μπάι νάο κάμποσο αλευρι βάρτε ότι λαχανικά θέλετε!! Αν έσhετε την ποσότητα που εχω εγω περίπου σε τουτες τες φωτογραφίες, τότε άμα μαράνουν λίο, βαλτε 1 ποτήρι άσπρο κρασι. Ανακατώστε καλά τζαι μετά βάρτε 2/3 του ποτήριου σάλτσα ντομάτας που τζείνες τες παχύρευστες.  Ανακατώστε τζαι μετά βάλτε 1 ποτήρι φρέσκα κρέμα. Δαμε στην Αμερική έσhει φατ φρι φρέσκα κρεμα τζαι την προτιμώ, όι μόνο λογω θερμίδων, αλλά τζαι γιατί γίνετε πιο ελαφρύ το φαί. Αλατίστε καλά τζαι αν σας αρέσκει βάρτε τζαι λιο πιπέρι. Αφηστε τα να βράσουν λιο τζαι σhιονώστε τα που πάνω που το κοτόπουλο. Βαρτε που πάνω λίον τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας τζαι ρίγανη Κυπριακή που τον κήπο καμιάς θείας. 

Σερβίρετε πολλά ωραία με ρύζι. Οταν το έκαμα είχα καλεσμένους. Επιασε πολλά θετικές κριτικές.





6 σχόλια:

  1. απορία.
    δηλαδή το πυρέξ εν μόνο για διακόσμηση; εν ψήνουμε τζειμέσα;

    φαίνεται πόμπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Sike
    Πολλά καλή η απορία σου (εχασα τον τέλεια κόρη!). Θένξ! :)
    Ναι ψηνουμεν το στο φουρνο όσπου να ροδισει καλά τζαι να πήξει η σάλτσα! Επειδή αφήνουμε το αλευρι μες το τηγάνι με τα λαχανικά, βοηθα στο να δέσει ωραία η σαλτσα! :))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ακούεται (τζαι φαίνεται μιάμ).
    μοιάζει λίιιο με ένα κινέζικο που έκαμνε η μάμμα μου...
    έχει που το 2004 να το κάμει τωρά που το σκέφτουμαι.
    τέσπα, έννα το κάμω τούτο το δικό σας πάντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εν εσhει καμία γευση σε στυλ κινέζικο όμως...εν πολλα μεσογειακές γευσεις....Ατε περιμένω εντυπωσεις!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι είναι η καπήρα? Ωραία συνταγή, μάλλον θα την χτυπήσω αυτη τη βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ καλή ερώτηση! Καπήρα στην Κύπρο λέμε την φρυγανιά! Το λέμε και για αναφορα σε toast αλλά και σε bread crumbs, οπως σε αυτή την περίπτωση. Χαιρομαι πολύ που σου αρεσε! Θα περιμένω εντυπώσεις! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή