18 Νοεμβρίου 2011

Κολοκυθόσουπα


Το κίτρινο κολοκύθι είναι από τα αγαπημένα μου… τώρα να το πω λαχανικά; Αν πετύχουμε καλό κολοκύθι, γλυκό απογειώνει ό,τι φαγητό θα το χρησιμοποιήσουμε. Λοιπόν είναι εύκολη, νόστιμη, χωρίς πολλές θερμίδες και ό,τι πρέπει για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Επίσης απολογούμαι που δεν φωτογράφισα τη σούπα, αλλά έτρεχα να ταΐσω την οικογένεια.

Υλικά
300 γρ (περίπου) κολοκύθα κομμένη σε κύβους
1 με 2 ποτήρια γάλα
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουτάλακι φρέσκο τζίντζερ φρεσκοκομμένο
Λίγες νιφάδες πιπέρι τσίλι
Αλάτι
Πιπέρι
1 κουταλάκι κάρι ή μασάλα. Αυτό αν δεν γουστάρετε το παραλείπετε αλλά πραγματικά δίνει άλλη γεύση στη σούπα.
Λίγο βούτυρο ή λάδι
Προετοιμασία
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο ή το λάδι. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, και το τζίντζερ. Στη συνέχεια ρίχνουμε και το κάρι ή το μασάλα, το τσίλι, αλάτι και πιπέρι. Σημ. Σε άλλες συνταγές έχω δει ότι ταιριάζει η αρτισιά. Περί ορέξεως.
Μόλις απελευθερώσουν τα αρώματά τους, ρίχνουμε το κολοκύθι. Ύστερα από μερικά λεπτά προσθέτουμε νερό και τα αφήνουμε να βράσουν, ώσπου να μαλακώσει το κολοκύθι. Παίρνουμε το blender και την κάνουμε βελουτέ. Προσθέτουμε το γάλα, το αφήνουμε να βράσει για μερικά λεπτά. Αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε και τρώμε.

2 σχόλια:

  1. μμμμμμιάμ!
    πολύ ωραία σούπα!

    Περι ορέξεως κολοκυθόσουπα,ό,τι θες μπορείς να της προσθέσεις,ευτυχώς!
    :))))))))))))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α πολλά ωραία ιδέα!!! Θα το μεταφέρω στην κολλητή Κυπραία εν Σικάγο γιατι κανονίζουμε θενξγκίβινγκ πάρτυ τζαι οι κολοκύθες εν μαστ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή