8 Μαρτίου 2012

Πιλάφι πουργούρι

Πίλάφι, το πιο γρήγορο και εύκολο στο μαγείρεμα και ταυτόχρονα αγαπημένο φαγητό των παιδιών μου.

Το μαγειρεύουμε σχεδόν 2 φορές την εβδομάδα για να υπάρχει καθημέρινα στο τραπέζι μας.

Αγαπημένος συνδυασμός με γιαούρτι. Καλή σας όρεξη.

Υλικά:

2 ποτήρια πουργούρι
½ ποτήρι φιδέ
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
2 ώριμες ντομάτες ή 1 κουταλιά πάστα ντομάτας
4 ½   ποτήρια ζεστό νερό
½ ποτήρι ελαιόλαδο
Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε τον φιδέ, μόλις αρχίσει να ροδίζει προσθέτουμε το κρεμμύδι και προσέχουμε να μην μας μαυρίσει, συνεχίζουμε με τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ή την πάστα ντομάτας, και αλατοπιπερώνουμε. Ακολούθως βάζουμε το νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το πουργούρι, ψήνουμε για λίγα λεπτά και στην συνέχεια σβήνουμε το φαγητό και το σκεπάζουμε καλά με καθαρή πετσέτα και το καπάκι της κατσαρόλας για 15-20 λεπτά.

Απολαμβάνουμε ως συνοδευτικό με αφέλια (τηγανιτό χοιρινό με κρασί και κόλιανδρο) χταπόδι κρασάτο στην κατσαρόλα ή και μόνο του με γιαούρτι, ντομάτα, χαλούμι, ρόδι και σταφίδες κ.λ.π.

4 σχόλια:

  1. Ε λοιπόν... στο πανεπιστήμιο πάντα θαύμαζα τους φοιτητές που έκαμναν πουρκούρι! Του μπι όνεστ ενόμιζα ότι ήταν πολλά δύσκολο... τελικά το δοκίμασα σήμερα & ενθουσιάστηκα! Το δοκίμασα χωρίς φιδέ και με φέττα και ήταν τέλειο! Ευχαριστούμε για τη συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/5/12, 8:50 π.μ.

    Tι ινε το πουρκουρι ?????...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/9/12, 8:07 μ.μ.

    to pourkouri ine to pourgouri stin kipraki dialekto

    ΑπάντησηΔιαγραφή