Με τούτη την παροιμία πριν καμιά εβδομάδα έστειλα τις πρώτες μου πειραματικές συνταγές στην Πρασινάδα... τζαι αφού άρχισα να τις ποστάρω στα ιστομαγειρέματα, είπα να μοιραστώ τζαι την αγαπημένη μου μέχρι τώρα συνταγή! Σας παρουσιάζω λοιπόν κυρίες και κύριοι... την "CHEAT CARBONARA". Η πιο κάτω συνταγή μπορεί εύκολα να καταναλωθεί που άτομα που προσέχουν τη διατροφή τους ή/και κάμνουν δίαιτα. Γίνεται σε 20-25 λεπτά!
Τιπ οφ δε ντέι: η καρμπονάρα εν έσιει φρέσκα κρέμα όπως αρκετοί νομίζουμε.... εν τα αυγά κυρίως τζαι το γάλα που διούν τζίνη την κρεμώδες υφή στα μακαρόνια! Η φρέσκα κρέμα εν καθαρά Αμερικανιά!
Τα υλικά κάμνουν για 2 άτομα με μέτριου μεγέθους στομάχι - υποθέτω ότι ένας πεινασμένος Κυπραίος άντρας (πολλά βαρύς) άνετα τρώει την πιο κάτω ποσότητα μόνος του!
Υλικά:
- 250γρ. spaghetti - ολικής αλέσεως για όσους προσέχουν και όχι μόνο (ο Έταιρος εν ήξερε ότι ήταν ολικής αλέσεως τζαι εν επήρε χαπάρι τι τον ετάισα.... γευστικά άμα τους βάλεις τις σαλτσούλες τους μια χαρά είναι... τζαι βοηθούν τζαι το εντερούδιν μας αν έχουμε "ίσσιους")
- 1/2 ποτήρι γάλα (χαμηλό σε λιπαρά αν προσέχουμε)
- 3 κ.σ. αλεσμένο τυρί (παρμεζάνα ή αναρή ξερή αν προσέχουμε τη σιλουέτα μας ή/και το πορτοφόλι μας)
- 1 κ.σ. μαϊντανός (δόξα το Θεό η βεραντούλα μας έγινε θερμοκήπιο τζαι έχουμε πάντα φρέσκον)
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι (όσο τραβά ο καθένας) - αλάτι εν βάλλω λόγω του ότι έχουν αρκετό τα τυρκά
- 7-8 φέττες γαλοπούλα βραστή / καπνιστή (μπορείτε να βάλετε χαμ ή μπέικον... αλλά αν προσέχετε μείνετε με την γαλοπούλα) - κομμένη σε μικρά κομματάκια
- 1-2 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια φρέσκα (1/2 - 1 ξηρό κρεμμύδι αν δεν έχουμε φρέσκα)
- 1 κουννί σκόρτον (λιώνουμεν το με τζίνο το πραματίν για να μεν μυρίσουν τα σιέρκα μας)
- 1 αυγό (που τον γουμά ή βιολογικό που το σούπερμαρκετ)
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί (καλό κρασί... όι ττοππουζόκρασο που γοράζουμε τζαι λαλούμε "τούτο εν μόνο για το φαΐ"... βάρτε ένα καλό κρασί που πίνετε τζαι αρέσκει σας... κάμνει διαφορά)
Ψήνουμε τα μακαρόνια μας με νερό μόνο (ούτε "μάτζι", ούτε "κνορ" ούτε τίποτε... εννά βάλουμε τόσα πράματα μετά). Βάλλουμεν τα να στραγγίσουν.
Σε ένα μπολούδιν βάλουμε το γάλα, τυρί, μαϊντανό τζαι πιπέρι τζαι κτυπούμεν τα 2-3 λεπτά (με πιρούνιν ή γουίσκ... ότι έσιει ο καθένας).
Σε ένα βαθύ τζαι μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε τη γαλοπούλα λίο τζαι προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια τζαι το σκόρδο.
Χαμηλώνουμεν την φωθκιά τζαι προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα, τζαι μετά τα μακαρόνια. Ανακατώνουμεν προσεκτικά (να μεν κομμαθκιάσουμε τα μακαρόνια τζαι να τα κάμουμεν φιδέ)
Κτυπούμε το αυγό στο μπολούδιν μας τζαι μετά βάλλουμε τζαι το κρασί (ανακατώνουμε συνέχεια). Σύρνουμεν τα στα μακαρόνια τζαι ανακατώνουμε ώσπου να γίνουν κρεμώδες.
Απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις :)
καλησπεραααα....ωραία η καμπορνάρα!!!!και στην αυθεντική εκδοχή της!!!φιλούθκιαααααα
ΑπάντησηΔιαγραφήikoumera επήρες φόρα!!! :)))) Βαλλω την τζαι τουτη στην λιστα!!! Ευγε τζαι κυριως για την βεράντα-θερμοκήπιο!! :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΈσιει τζιαιρόν που γυρεύκω κάτι να αντικαταστήσω την φρέσκα κρέμα, φαίνεστε μου ήβρα το.
ΑπάντησηΔιαγραφή@ tanyadmin: σπέρααααα!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ prasinada: φόρα κατηφόρα που θα πάρω στο τέλος :) Η βεράντα - θερμοκήπιο σε περιμένει για καφέ, κέικ σοκολάτας από τη "μικρή κουζίνα" και μπλα μπλα :)
@ marco: εννοείται! κάτω η φρέσκα κρέμα... ζήτω το γάλα τζαι τα αυκά! Μπάι δε γουέι έτυχε να βάλω φρέσκα κρέμα την πρώτη φορά που έκαμα τη συνταγή τζαι προτίμησα μια που έχει 4% φάτ - σαν το γάλα τζαι τ'αυκά εν έσιει όμως!