25 Μαΐου 2012

Chocolate Cup Cakes with Cream Cheese Filling

ή αλλιώς σοκολατένια καπ κέικς με γέμιση απο κρίμ τσίζ.Ακόμα μια συνταγή απο το joyofbaking.com με λιγες μικρές παρεμβάσεις δικές μου.

Για την συνταγή θα χρειαστούμε 2 μείγματα, το σοκολατένια τζαι το κριμ τσιζ.

Για το σοκολατένιο.
Κούπα 1:
-1/3 ποτηριού φυστικέλαιο (εγω έβαλα vegetable oil).
-1 ποτήρι νερό θερμοκρασίας δωματίου
-1 κουταλάκι αποσταγμα βανίλιας
-1 κουταλάκι ξύδι (η συνταγή ελάλεν ασπρο....εγω εν είχα...εσκεφτηκα οτι το θεμα μαλλον εν το pH αρα τζαι το βαλσάμικο μαλλον κάμνει μας έτσι εβαλα βαλσάμικο!)

Κούπα 2:
-1.5 ποτήρι αλεύρι
-1 ποτήρι ζάχαρη ασπρη
-1.5 κουταλάκι σόδα (NaHCO3)
-1/3 ποτηριου semi-sweet chocolate powder
-λιγο άλας (μούττιν του κουταλακίου)



Βάζουμε τα υλικά της κούπας 2 στην κουπα 1 τζαι ανακατώνουμε καλα.


Για το κριμ τσιζ
-1/2 πακετο κριμ τσιζ (~113 γρ. Ολα τα αμερικάνικα πακέτα εν 227 γρ σε αντιθεση με την Κύπρο που καθε μάρκα έσhει διαφορετικές ποσότητες).
-1 μικρό αυγό
-1/4 ποτηριού ζάχαρη ασπρη
-αλευρι (περίπου 3-4 κουταλιες)

Σημείωση: Το αλευρι στο κριμ τσιζ το επροσθεσα εγω. Η οριτζιναλ συνταγη ελάλεν 1 πακέτο κριμ τσιζ τζαι ένα μεγάλο αυγο συν 1/3 ποτηριού ζάχαρη. Το μιγμα ομως ηταν  χαλαρο τζαι εν εβουλιαζε μεσα στο σοκολατένιο οσο έπρεπε. Ετσι την δευτερη φορά που τα έκαμα, εκαμα το οπως την συνταγή που παραθέτω δαμέ ετσι το κριμ τσιζ εβουλιαξεν ωραία. Τοποθετούμε φορμες για καπ κέικς μέσα σε ταψί για καπ κέικς τζαι βαλλουμε ως τα 3/4 της φορμας το σοκολατένιο μιγμα. Με ενα κουταλάκι βαλλουμε το κριμ τσιζ στο κέντρο. Περιπου 1 κουταλάκι κριμ τσιζ ανα καπ κέικ. Καπως οπως στην  φωτογραφία δίπλα.


Ψηνουμε για ~25 λεπτά (αναλογα με το φούρνο) στους 180 βαθμους Κελσίου μεχρι να περάσουν το τεστ της οδοντογλυφίδας (βαζουμε μέσα μια οδοντογλυφίδα τζαι οταν την φκαλουμε φκαινει καθαρη). Αν είναι λιγο ρευστα/μαλακά εν οκ....αμα κρυώσουν θα ειναι μια χαρά.

11 σχόλια:

  1. sounds yummy and easy, αλλά πε μου λείπουν οι οδηγίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kori pras, perkei na enomises oti kseroumen pou baking tziai evales mas monon ta ylika!:-p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού σας δίνει την πηγή της συνταγής,κάμετε και εσείς τίποτε!
    Ποστ μου ΤΙ εννοείς δεν ξέρεις από μπέικινγκ; τς τς τς που σένα εν το περίμενα όμως! :ΡΡ :)))))))))))))))))))

    Πρασινάδα μου,φαίνονται τελεια!!! Μην θυμώσεις με τη δική μου σημερινή ανάρτηση όμως! :))))))))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσhεν λία κενά ηταν η αλήθκεια....Εσασα την!

      Παω να δω γιατι εν ειδα την σημερινή σου ανάρτηση ακομα....προσεχε ομως γιατί ξέρω καράτε! :Ρ

      Διαγραφή
  4. Κορούδες εσασα το! Εγραφα το εχτες στην δουλεια κατα τις 7 το απογευμα τζαι αποσυντόνιζεν με ενας με τες βλακείες του τζαι εκαμα την συνταγή χαλια! Αν έσhετε απορίες λαλειτε μου.

    Σορρυ για την συγχιση!

    χχχχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πρώτη φορά εμπήκα δαμέσα...νιώθω οτι είμαι σε twilight zone..σοβαρά κάμνετε έτσι πράματα?πρας που τα αλήθκεια???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε Γουέλκαμ καλό στα Ιστομαγειρέματα τζαι τζεράστου ενα καπ κέικ! :)

      Ναι ναι ναι που τ'αλήθκεια! χαχαχαχαχα Διπλα στα tags μπορείς να έβρεις της συνταγές του καθενος, :))))))

      Διαγραφή
  6. Τέλεια!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Καλό Σαβ/κο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να΄σαι καλα! Καλο Σαββατοκυρίακο και σε σενα! :))

      Διαγραφή
  7. ¸.•°`♥✿⊱╮
    Delicioso!!!
    Bom domingo!
    Beijinhos.
    Brasil.
    ¸.•°`♥✿

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Bom dia a partir de Chicago!!

    (ελπιζω να μεν τα εκαμε θαλασσα το γκούγκολ τράνσλέιτ! :Ρ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή