Μετά από πολλά χρόνια ανιαρής σαλάτας μαρούλι-ντομάτα-αγγουράκι της μάμας μου (η οποία δεν μπορεί να φάει περίπου 3520 φαγητά) ήβρα μια δική μου.
Υλικά για 2 άτομα:
5-6 φύλλα μαρούλι
10 φύλλα ρόκας
15 φύλλα κόλιανδρο
1-2 καρότα
1-2 τομάτες
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
λίγο κραμπί (προαιρετικά)
αποξηραμένα goji berries (στο διάδρομο με τα είδη υγιεινής διατροφής στο σούπερμαρκετ ή σε καταστήματα με βιολογικά είδη) ή σταφίδες
πινόλια ή cashew nuts ή καρύδια ή αμυγδαλα, ελαφρώς καβουρδισμένα
Για το ντρέσινγκ:
1 κουταλιά μέλι
3 κουταλιές βαλσάμικο
5 κουταλιές ελαιόλαδο
Κόβεις το μαρούλι και τη ρόκα σε αδρά κομμάτια, στο χέρι. Ψιλοκόβεις τον κόλιανδρο και το κρεμμυδάκι (και το πράσινο μέρος, εν είμαστε για να πετάσσουμε τωρά), τη τομάτα σε μικρά κομματάκια, τρίβεις το καρότο. Προσθέτεις τα goji berries/σταφίδες και τις κούννες της επιλογής σου (πινόλια ή cashews για πιο απαλή γεύση, καρύδια ή αμύγδαλα για πιο έντονες συγκινήσεις).
Για το ντρέσινγκ: βαλσάμικο+μέλι, ανακατεύεις καλά (εγώ χρησιμοποιώ τη φραπεδιέρα, αν δεν έχεις ανακάτεψε σε ένα μικρό βαζάκι). Μετά προσθέτεις το ελαιόλαδο και ξανανακατεύεις.
Βουαλά! Πάει με όλα ή μπορεί να καταναλωθεί ως γεύμα από μόνη της με λίγο ψωμάκι!
Πολύ ωραία η σαλάτα σου,σίγουρα ξεφεύγεις απο τα συνηθισμένα έχω όμως μια απορία τι είναι το κραμπί;;;Να είσαι καλά!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτο 'κραμπί' είναι το λάχανο :)
Διαγραφήπολύ ωραία επιλογή! μόλις μου περάσει η γαστρίτιδα θα τη δοκιμάσω!
μπαίνει κατευθείαν στη λίστα με τα φαγητά που θα φτιάξω μόλις γιάνω! :Ρ
Τούτο το ντρέσινγκ κάμνω το τζαι εγώ συχνά! Αρέσκει μου πάρα πολλα!!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφή@Ροδάνθη: συγνώμη, μερικές φορές παρασύρομαι καθότι αυτό είναι ένα "κυπριακόΝ μπλογκ μαγειρικής" και ξεχνάω να μεταφράσω για τους εξ Ελλάδος αναγνώστες μας χεχε. Με κάλυψε η vanilla όμως! Επίσης έχω να πω ότι ο κόλιανδρος εδώ στην Κύπρο χρησιμοποιείται πάρα πολύ, άρα δεν είναι και πολύ καινοτομία :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΞέχασα να γράψω και την πιπεριά! Ταιριάζει πάρα πολύ και πιπεριά κέρατο σε αυτή τη σαλάτα!
@Vanilla: περαστικά! Έλα πε μας αν σου άρεσε
@Πρασινάδα: πανταχού παρόν το ντρέσινγκ τούτο!
το αμύγδαλο εν πιο έντονο που το cashew???
ΑπάντησηΔιαγραφήεκτός τζι αν εν αξινόστραφα που μου τα εμάθαν
thanks for the dressing, panta ekamna to me to mati and not always successful
@Sike: αν τα καβουρδίσεις ελαφρώς, για μένα εν πιο έντονη η γεύση του αμύγδαλου! Αλλά περί ορέξεως, cashewπίτα! Όσο για το ντρέσινγκ, πειραματίστου ξεκινώντας με μικρό κουταλάκι μέλι γιατί μπορεί να εν πολλά γλυκό για τα γούστα σου ολόκληρο κουτάλι
ΑπάντησηΔιαγραφή