25 Οκτωβρίου 2012

Κοτόπουλο με χυλοπίτες


Υλικά:
700γρ.-800γρ. στήθος κοτόπουλο
1 μέτριο κρμμύδι
3-4 σκελίδες σκόρδο
1/2 ποτήρι κρασί λευκό
2 φλυντζάνια τσαγιού χυλοπίτες
3-4 φλυντζάνια τσαγιού ζεστό νερό
2 κουταλιές σούπας πάστα ντομάτας
1/2 κουταλάκι τσαγιού θυμάρι
5-6 φυλλαράκια δεντρολίβανο
4-5 κόκκους μπαχάρι
λίγο ελαιόλαδο και λίγο βούτηρο
αλάτι -πιπέρι κατα βούληση

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί το βούτηρο και το ελαιόλαδο συνεχίζουμε με το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε με τα μυρωδικά εκτός το αλατοπίπερο, προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε κύβους και μόλις ασπρίσει το σβήνουμε με το κρασί, μαγειρεύομε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε την ντομάτα αλάτι πιπέρι και ανακατεύομαι καλά. Αφήνουμε λίγα λεπτά καλυμμένο το τηγάνι μας για να απορροφηθούν οι μυρωδιές και προσθέτουμε το ζεστό νερό, μόλις κοχλάσει προσθέτουμε τις χυλοπίτες και ανακατευούμε, μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι χυλοπίτες. Προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί.
Απολαμβάνουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι και ενα καλά παγωμένο λευκό κρασί.

4 σχόλια:

  1. Ωραία και έχω ένα κουτί χυλοπίττες και δεν ήξερα τι να τις κάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμ' έπος αμ' έργον, βάλε την κατσαρόλλα στην φωτιά

      Διαγραφή
  2. Εκαμα σχεδον το ιδιο πραμα πριν λιες μερες αλλα με ρυζι για ρυζοτο (@Ινα το ρυζότο που ερωτας στο μπλογκ). Θα το δοκιμάσω τζαι με χυλοπίττες συντομα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το δοκίμασα καμμία φορά με ρύζι, έδωκες μου ιδέα, ευχαριστώ.

      Διαγραφή