11 Οκτωβρίου 2012

Σοκολατένια Cup Cakes με frosting



Μέχρι τώρα εκαμα 3-4 φορές αυτό το κέικ απο την αγαπημένη μου σελίδα. Προχτες ομως αποφασισα να το καμω υπο την μορφή καπ κέικ γιατι ειναι απο μονο του ενα νοστιμο κέικ. Επειδη ηταν αποφαση της στιγμής, εκαμε ενα απλο φροστινγκ τζαι εβαλα λιγη τριμμένη καρύδα για ντεκόρ και γεύση.


Υλικά για το κέικ:
1 στικ βούτηρο (113 γρ)
1 ποτήρι ζάχαρη
3 αυγά
75 γρ semi-sweet σοκολάτα (στην Κύπρο το εκαμα με κουβερτούρα μαυρη ετσι εβαλα 1/4 του ποτηριού παραπάνω ζάχαρη)
1 κουταλάκι αποσταγμα βανίλιας
1 ποτήρι αλεύρι
1/2 ποτήρι unsweetened cocoa (στην Κυπρο εκαμα το με απλό κακάο)
1/2 ποτήρι γάλα
1 κουταλάκι ξύδι (κατα προτίμηση άσπρο)
1/2 ποτηρι καφέ (προσωπικα βαζω 3 κουταλάκια καλα γεμάτα στιγμιαίο καφε σε μισο ποτηρι νερο)
1/4 κουταλάκι αλατι.
3/4 κουταλακι σόδα

Ξεκινούμε με το να βαλλουμε το ενα κουταλάκι ξύδι στο γάλα μας για να γινεται η χημική αντιδραση καθως φτιάχνουμε το μιγμα μας. Το αποτελεσμα ειναι το λεγομενο buttermilk.

Στην κούπα μας που θα καμουμε το ολο μειγμα, χτυπουμε στο μιξερ το βούτηρο με την ζάχαρη τζαι προσθετουμε ένα ένα τα αυγα. Προσθετουμε την λιωμένη κουβερτούρα τζαι το ενα κουταλάκι αποσταγμα βανίλιας.

Ανακατώνουμε ξεχωριστά σε μια αλλη κουπα, το αλευρι, το κακάο, την σοδα τζαι το αλας.

Σε μια τριτη κούπα ανακατώνουμε το γάλα που περιεχει το ξύδι μαζι με τον καφε.

Προσθετουμε στην μεγάλη μας κουπα τα υπολοιπα περιεχομενα κτυποντας ή ανακατώνοντας καλα.

Αν θελετε μπορείτε να βάλλεται παραπάνω σοδα να ψηλωσουν παραπάνω τα κέικ.

Ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμους Κελσίου για κανενα 20λεπτο ή αναλογα με τον φούρνο μεχρι να περάσουν το γνωστό τεστ της οδοντογλυφίδας.


Οταν κρυώσουν καλυπτουμε με το φρόστινγκ.


Υλικά για το φρόστινγκ:

1 στικ βούτηρο (113 γρ)
1 ποτήρι ζάχαρη άχνη

Κτυπουμε στο μίξερ το βουτηρο με την ζάχαρη. Αν θελουμε δινουμε χρωμα στο φροστινγκ. Εγω εχω ενα σετ με 4 χρώματα, κιτρινο, κοκκινο, πρασινο, μπλε τζαι γραφει πανω οδηγιες για να πετυχεις οτι χρώμα και αποχρωση θέλεις. Για τουτο που εκαμα εγω ηταν πολλά απλο, ηταν μια σταγόνα πράσινο τζαι 3 κίτρινο...(εν droppers τα μπουκαλάκια ετσι η οδηγιες ειναι με σταγόνες).

Πανω για ντεκορ και για γευση εβαλα sweetened shredded coconut κατι που θα μου πεθυμήσω μάλλον που την Αμερική τωρά που φευκω!

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος13/10/12, 1:22 π.μ.

    en oraies oi sintages sou,stin kipro omos den vriskoume ola ta ulika pou vazeis. tha mporouses na fereis mazi sou auta p sou aresoun.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ!! Στην Κυπρο προσπαθω να τα προσαρμόζω, πχ εν εβρισκα ημι-γλυκια κουβερτούρα ετσι εβαλα μαυρη τζαι εβαλα παραπάνω ζαχαρη. Τωρα που θα εγκατασταθω, θα μαθω τζαι τα σουπερμαρκετ τζαι ισως βρισκω...αλλιως θα προσαρμόζω...(γι'αυτο εβαλα τζαι τις προσαρμογές στην παρένθεση για τουτη την συνταγη γιατι εκαμα την στην Κύπρο 2-3 φορες!).

      Αλλα εχεις δικαιο....

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος17/10/12, 4:20 μ.μ.

    MMMMμμμ..φαίνονται λαχταριστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Teleia!!!! Ekama ta!!! Vrika ta ulika pou les ok oxi to unsweetened cocoa alla evala cacao cadburrys to portokali tzi enthoysiastikan oloi! Flakes coconut exei sta supermarket! Eginamen ths ugieinhs diatrofhs pia!!! Marilena

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαιρομαι παααααρα πολυ που σου άρεσαν!!!!!! Ναι και εγω τελικά βάζω cadburrys ή ήβρα ακομα μια μάρκα, εξισου καλή και αρκετά πιο φτηνη (εχουμε και κρίση! :Ρ) :))))

      Διαγραφή