Μπορείτε να τα φτιάξετε σκέτα, ή να τα ενώνετε 2-2 με μαρμελάδα. (Η μαρμελάδα βερύκοκο είναι η πιο νόστιμη, κατά την προσωπική, ταπεινή μου άποψη). Αν έχετε τζιαι φορμούθκια σε σχήμα έλατου ή αστερουδιού για ένα χριστουγεννιάτικο touch, τζιαι ασχολείστε με την υπόθεση Χριστούγεννα, μπορείτε να τα αξιοποιείσετε.
Υλικά:
- 1 σπράι βούτυρο μικρό
- 1 ποτήρι λάδι
- 5 αβγά
- 1,5 ποτήρι ζάχαρη
- 2 κουταλάκια baking powder
- 1 σακούλι αλεύρι
- 1 βανίλια χαρτάκι
- λίγο κονιάκ
Βασικά, αναμειγνύεις τα υλικά και φτιάχνεις μια ωραία ζύμη. Πλάθεις τις παστούδες σε ό,τι σχήμα θέλεις και τις βάζεις να ψηθούν στους 180-190 βαθμούς στο φούρνο. Xρειάζονται κάπου στη μισή ώρα μέσα στο φούρνο, αλλά επειδή οι φούρνοι ποικίλουν, θα ήταν καλό να τα ρίχνετε και καμιά ματιά μέσα-μέσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου