7 Δεκεμβρίου 2007

Μπισκοτάκια

Η συνταγή που ακολουθεί είναι για το είδος των μπισκότων που στην Κύπρο ονομάζουμε παστούδες χωρίς να αναφέρονται σε παστές (λεπτές) γυναίκες.



Μπορείτε να τα φτιάξετε σκέτα, ή να τα ενώνετε 2-2 με μαρμελάδα. (Η μαρμελάδα βερύκοκο είναι η πιο νόστιμη, κατά την προσωπική, ταπεινή μου άποψη). Αν έχετε τζιαι φορμούθκια σε σχήμα έλατου ή αστερουδιού για ένα χριστουγεννιάτικο touch, τζιαι ασχολείστε με την υπόθεση Χριστούγεννα, μπορείτε να τα αξιοποιείσετε.



Υλικά:




  • 1 σπράι βούτυρο μικρό

  • 1 ποτήρι λάδι

  • 5 αβγά

  • 1,5 ποτήρι ζάχαρη

  • 2 κουταλάκια baking powder

  • 1 σακούλι αλεύρι

  • 1 βανίλια χαρτάκι

  • λίγο κονιάκ

Βασικά, αναμειγνύεις τα υλικά και φτιάχνεις μια ωραία ζύμη. Πλάθεις τις παστούδες σε ό,τι σχήμα θέλεις και τις βάζεις να ψηθούν στους 180-190 βαθμούς στο φούρνο. Xρειάζονται κάπου στη μισή ώρα μέσα στο φούρνο, αλλά επειδή οι φούρνοι ποικίλουν, θα ήταν καλό να τα ρίχνετε και καμιά ματιά μέσα-μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου