31 Δεκεμβρίου 2007

ΣΑΛΑΝΤ ΜΠΑΡ (εκ του αμέρικαν μπαρ)

Μέρα που είναι και θα βρίσκομαι στας εργασίας μας μέχρι την αλλαγή του χρόνου τουλάχιστον να κάνω κάτι χρήσιμο απ' το να σκοτώνω μύγες και λέπτα...
Θα δώσω μια γρήγορη και εύκολη συνταγή γι΄ αυτούς που αγχώνονται τελευταία στιγμή (όπως πάντα δηλαδή) για το δείπνο και τρέχουν και δε φτάνουν - να κάνουμε καμιά καλή πράξη τελευταία στιγμή μπας και αξιωθούμε κάνα δώρο απ' τον άγιο billis έστω και κατόπιν εορτής...

Τα υλικά μας για 4 νοματαίους (ή 2 πολυφαγάδες)...
2 τομάτες ψιλοκομμένες
2 καρότα τριμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5-6 ελιές (τις επιλογής σας) τις ξεκουκουτσώνετε και τις ψιλοκόβετε
Μαγιονέζα
1 πακέτο μακαρόνια (φιογκάκια κατα προτίμηση)

Όσο ζεσταίνουμε το νερό για να βράσουμε τα μακαρόνια ψιλοκόβουμε τα υλικά και τα ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπώλ με 2-3 κουταλιές μαγιονέζα και ανακατέβουμε με πάθος και ένταση για να πάει η μαγιονέζα παντού...
Όταν βράσει το νερό ρίχνουμε τα μακαρόνια για 10-15 λεπτά (ανάλογα με τον τύπο του μακαρονιού)και όταν ετοιμαστούν τα ρίχνουμε σε ένα σουρωτήρι και να ραντίζουμε με κρύο νερό να κρυώσουν...
Στη συνέχεια τα ανακατέβουμε με το γνωστό πάθος με τη σαλάτα και vuala...
Συνοδεύει και κυρίως γεύμα, μπορεί να γίνει γεύμα από μόνο του (που χου με τη προσθήκη τόνου) και σε μικρές δόσεις είτε με μαύρο - κόκκινο πιππέρι (πιο spicy) είτε με λίγη κανέλλα (πιο sweet) μπορεί να συνοδέψει και το ποτό...

Αυτά τα ολίγα και ότι θέλετε να το πάθετε εφέτος!

1 σχόλιο:

  1. τωρά το ανακάλυψα το blog τούτο! εχάρηκα πολλά! θα αποκτήσω κίνητρο μαγειρικής! θα ήθελα φυσικά, ως κουέλλα, περισσότερες συνταγές με βάση τα χόρτα ( στρουθκιά, μολόσσιες, αγρέλια). Μπε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή