Σοκολατάκια της γιαγιάς
Έτσι μου τα παρουσίασε η μάνα μου όταν μου τα σέρβιρε για πρώτη φορά επειδή πήρε τη συνταγή από τη γιαγιά της. Τον καιρό εκείνο ελλείψει πληθώρας γλυκών, ο χαλουβάς με τερατσόμελο όπως τον λέγαν, αποτελούσε σπουδαία λιχουδιά για μικρούς και μεγάλους.
Έχουν σαν βάση το χαρουπόμελο και σίγουρα είναι πολύ πιο υγιεινά από τη γνωστή σοκολάτα. Τις ιδιότητες του χαρουπόμελου και τη περιεκτικότητα του σε διάφορα στοιχεία μπορείτε να τα βρείτε εύκολα στο διαδίκτυο. Πολύ εύκολα στη κατασκευή τους και με πολύ μικρό κόστος αποτελούν ένα πολύ ευχάριστο γλυκό για όλες τις ώρες και όλες τις ηλικίες.
Υλικά
1 φλυνζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 φλυτζανάκι του καφέ σισάμι
11/2 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι χαρουπόμελο (περίπου)
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το σισάμι στο λάδι και μόλις αρχίσει να ροδίζει ρίχνουμε και το αλεύρι και το ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει. Να μυρίσει τσας δηλαδή. Κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέτουμε χαρουπόμελο και ζυμώνουμε μέχρι που η ζύμη να πλάθεται σε μπαλίτσες ή σε όποια σχήματα θέλουμε. Με τις ειδικές φορμίτσες για μπισκότα μπορούμε να φτιάξουμε διάφορα σχήματα.
Έτοιμα τα σοκολατάκια μας!
Θα είναι και υγιεινό και λάιτ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε μέλι δεν γίνετε;Θα δοκιμάσω.
Ψήνεις τα μετά Λέξη;
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ γιαγιά μου κάμνει τερτζελλούθκια, Ζυμαρικά τα οποία ψήνει μες στο ζουμί των τερατσιών. Γιάμι γιάμι.
Σταλαματιά νομιζω αν βάλεις μέλι το μόνο που θα καταφέρεις είναι να πυλογριστείς :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΛένη, δεν τα ψήνεις αφού ουσιαστικά το αλεύρι έχει ήδη ψηθεί.
Σημερα θα δοκιμάσω να φτιάξω παξιμαδάκια με χαρουπόμελο και αν πετύχουν θα αναρτήσω και αυτή τη συνταγή
Συχαίνομαι το πιλόγρισμα με το μέλι και όλα τα κολλώδη. Οι λασπούες αρέσκου μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛέξη εξαναδιάβασα τη συνταγή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕτζοιμούμουν πάνω μου, σόρυ :Ρ
(Τζαι να σκεφτείς εθκιάβασα την θκυό φορές πριν να ρωτήσω τζιόλας)