Χωρίς καθόλου ζάχαρη αποτελούν υπέροχο γλυκό συνοδευτικό για τον καφέ ή το τσάι. Τεμπέλιασα και δεν τα φωτογράφισα. Στην επόμενη δόση θα το κάνω και θα προσθέσω τη φωτογραφία. Πάντως στο γραφείο έγιναν ανάρπαστα και πήρα και τα σπάνια συγχαρητήρια (όταν πρόκειται για έδεσμα) της συμβίας!
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
11/2 ποτήρι χαρουπόμελο ή μούστο (έψιμα)
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι σόδα1/2 κουταλάκι αλάτι
και προαιρετικά αλλά τα συστήνω ανεπιφύλακτα
σταφιδάκια
καρύδια ή αμύγδαλα ψιλοκομμένα
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί αφού διαλύσουμε τη σόδα στο χυμό. (Προσοχή γιατί φουσκώνει σε χρόνο ντε-τε). Μη φοβηθείτε τη κολλητική λάσπη που δημιουργείται στην αρχή. Αφού η ζύμη αρχίσει να ξεκολλάει τη χωρίζετε σε 3-4 μέρη και την πλάθετε σε κυλινδρικά σχήματα. Χαράζετε τη ζύμη σαν να ήταν μικρές ποξαμαθκιές ή δακτυλιές.
Ψήνουμε σε κανονικό φούρνο για περίπου μία ώρα. Αφού ψηθούν χωρίζουμε τα προχαραγμένα κομμάτια.
Καλή απόλαυση!
Τα μουστοκουλουρα μου αρεσουν πολυ και με σταφιδες ειναι απιθανα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ξερω βεβαια τι γευση θα εχει το χαρουπομελο; αληθεια που το βρισκεις;
Στη Κύπρο το βρίσκεις σε όλα τα μπακάλικα και σούπερμάρκετ. Αν έχεις κάποιο γνωστό από δω πες του να σου φέρει. Αποτελεί εξαιρετικό υποκατάστατο της ζάχαρης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετικό το ιστολόγιο σου!
Την αντιγράφω για την Αχτίδα μου που τρελλαίνεται για τέτοια πράγματα.Χαρουπέλαιο ..δεν ξέρω , μούστο έχω στο ψυγείο.Καλή σας μέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔημήτρη το χαρουπόμελο είναι ο χυμός από τα χαρούπια.
ΑπάντησηΔιαγραφήUnfortunately I can't read the recipees, but I love the pictures!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήhere is a post I recently wrote, just to warn as many people as possible:
http://ahealthierwayofliving.blogspot.com/2009/03/chiropractic-as-questionable-method.html
greetings from Scandinavia, Sarah sofia