12 Μαρτίου 2009

Πίττα με κοτόπουλο και πράσα


Τούτη η συνταγή εν συνδυασμός της Αγγλικής cottage pie τζιαι της μεσογειακής κουζίνας, τζιαι εν που το εγγλέζικον μου μπλόγκ.
Υλικά
Για την γέμιση

2 φιλέτα κοτόπουλο στήθος, κομμένα σε κύβους
1 πράσο (2 αν εν μιτσιά), ψιλοκομμένο
Μανιτάρκα, ψιλοκομμένα
Σκόρτος, ψιλοκομμένοςΛάδιν καλόν
Ρίγανη
Αλατοπίπερον

Για το πουρέ:
Πατάτες (εννοείται)
Γάλα
Λάδιν Καλόν
Αλατοπίπερον

Τηανίζετε ελαφρά τον σκόρτον τζιαι μετά βάλλετε το κοτόπουλο με τα πράσα. Σιγοψήστε τα ώσπου ναν ψημένα (μπορείτε να βάλετε τζιαι λλίον άσπρον κρασίν). Προσθέστε τα μανιτάρκα τζιαι κάμποσην ρίγανην (μεν την τσιγκουνευτείτε) τζιαι το αλατοπίπερον. Άμαν ψηθούν τα μανιτάρκα, σβήστε την φωθκιά τζιαι βάλτε τα ούλλα σε ένα ταψί. Στο μεταξύ...

Βράστε τες πατάτες (αν τες βράσετε κομμένες παίρνει πιο λλίην ώρα). Στρατζίστε τες τζιαι προσθέστε γάλα. Λιώστε τες τζιαι άμαν έχετε έναν ωραίο, κρεμωτό πουρέ, προσθέστε το λάδι τζιαι το αλατοπίπερον. Απλώστε το πουρέ πάνω που το κοτόπουλο, καλύπτωντας το τελείως, που άκρη σ'άκρη. Βάλτε το στο φούρνο για περίπου μισήν ώραν, ή ώσπου να κοτσινίσει το πουρέ. Σερβίρετε τζιαι καλήν όρεξην. Τούτη η συνταγή γίνεται τζιαι με άλλους συνδυασμούς, όπως θαλασσινά ή λαχανικά.

4 σχόλια:

  1. Απλή συνταγή με βασικά και αγνά υλικά, όπως την προτιμώ...Συνήθως τα σωτάρω λίγο παραπάνω και δε χρειάζονται καν φούρνο, αλλά φαντάζομαι και στο ταψί γίνονται ωραία.

    Να 'σαι καλά, Μπλάκμπερντ...

    (Στη θέση του πράσου, βάζω καρότα και αντί για πουρέ, άσπρο ρύζι.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μμμ...ωραία. Βασικά όσο πιο απλή η συνταγή τόσο πιο εύκολες οι παραλλαγές, ωραία ιδέα, ειδικά το καρότο. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αααα τέλεια! Και είχα αγοράσει πράσα και σκεφτόμουν πώς να τα μαγειρέψω! Cheers!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μοιάζει νάναι νόστιμη η συνταγή πρώτη φορά την ακούω θα τη δοκιμάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή