17 Ιουνίου 2010

Parmigiana di melanzane




άλλως βαζάνια με παρμεζάνα



4 - 5 βαζάνια
200 γρ. Τομάτες καθαρισμένες κονσέρβα το σιειμώνα, το καλοτζιαίριν φρέσκες.
200 gr. Pumaro (passata di pomodoro)
200 γρ. Μοτσαρέλλα, ή ένταμ ή γκούντα τριμμένο, ό,τι έσιεις, κάτι που να λιώνει ωραία
150 γρ. Παρμεζάνα ή grana τριμμένη
1 κουννί σκόρτο
ρίγανη
μια πρεζα ζάχαρη
λάδι για τηάνισμα
μεράκκιν τζιαι όρεξην


 Κόφκουμεν τα βαζάνια σε φέττες περίπου μισόν εκατοστόν, αλατίζουμεν τες τζιαι βάλλουμεν τες πας σε χαρτί κουζίνας για κανένα μισάωρον να ξαπολήσουν τα υγρά τους τζιαι να ξιπικρίσουν.

Στο μεταξύ, τσιγαρίζουμεν σε μια κουταλιά λάδι καλό το κουννί σκόρτο ψιλοκομμένο ή ολόκληρο, όπως προτιμάς, τζιαι βάλλουμεν τες καθαρισμένες τομάτες που ελιώσαμε στο μιξεράκι τζιαι το πούμαρο. Βάλλουμεν μια πρέζα άλας τζιαι μιαν ζάχαρη τζιαι αφήνουμε την σάλτσα να καταστηθεί σε χαμηλή φωθκιά κανένα 20λεπτο, ώσπου να φύει η ξινάδα της τομάτας. άμμαν τελειώσει βάλε λλίη ρίγανη ή βασιλικό αν τον προτιμάς.Τηανίζουμεν τα βαζάνια σε λάδι καλά βραστόν, για να μεν τραβήσουν λάδι, ώσπου να μισοψηθούν τζιαι στραγγούμεν τα πάνω σε μπόλικο χαρτί κουζίνας. Αν θέλεις, ψήνεις τα τζιαι στο γκριλ για την πιο ελαφριά εκδοχή.

Σε ένα σινί απλώνουμεν λλίην σάλτσα τομάτας, μετά μια στρώση βαζάνια μετά πάλε τομάτα τζιαι βάλλουμεν τα τυρκά. Συνέχισε έτσι ώσπου να λείψουν τα υλικά αλλά φύλαξε κάμποσο τυρί για να βάλεις πουπάνω.


Βάλλεις το σινί σε φούρνο βραστό στους 200 βαθμούς για κανένα 20λεπτο, ώσπου να χογλάσει η σάλτσα τζιαι το τυρί να λιώσει τζιαι να ροδίσει.

Πάει πολλά με φρέσκο ψωμίν άσπρο, βουττίν στη σάλτσα!

3 σχόλια:

  1. Ά μα θέλεις τις μελιτζάνες τις ψήνεις στο γκριλ για να είναι πιο ελαφριές. Εγώ τα έψησα όλα στο γκριλ και το τυρί το έβαλα προς το τέλος.Γίνονται πιο γρήγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θυμούμαι κάτι Χριστούγεννα που ήρτατε σπίτι μας τζιαι έφερες τούτο το φαΐ...η μάνα σου ήταν να φάει που πάνω της! Μμμμμμμμμμμ επείνασα τωρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή