Τούντην συνταγήν έμαθα την που τον Μαροκινόν που έσιει καφέ στη γειτονιάν μου. Έκαμα τζι'εγώ τες αλλαγές μου, τζιαι ιδού:
Λουφκιά (μια χούφτα το άτομον)
2 τομάτες ψημένες, ή πάστα τομάτας
2 πιπερκιές κότσιηνες, κατά προτίμησην τζιέρρατον
1 κρεμμύδιν
4 κουννιά σκόρτον
1 φύλλον δάφνη
Πιπέριν γλυτζιήν σκόνη
Λάχανα (εγώ εν είχα, έβαλα σπανάσιην.)
Σε όσους αρέσκουν τα καυτερά: 1-2 πιπερούθκια τσίλι. Εγώ έβαλα 1 πιπερούδιν Habanero τζαι έναν Chipotle. Εγίνην μέλιν.
Βάλλουμεν τα λουφκιά να φουσκώσουν που την προηγούμενην νύχταν ή το πρωίν. Αλλάσσουμεν το νερόν, τζαι βράζουμεν. Με μιαν κουτάλαν φκάλλουμεν τον αφρόν που τες ακαθαρσίες. Μόλις πάρουν μιαν βράσην βάλλουμεν αλλό λλίον νερόν. Αφήννουμεν να ψηθούν ώσπου να μαλακώσουν.
Ψιλοκόφκουμεν το κρεμμύδιν, το σκόρτον, τζαι τα πιπερούθκια. Βάλλουμεν το κασαρολλίν πας σε μέτριαν φωθκιάν, τζαι μόλις πάρει θερμοκρασίαν βάλλουμεν λλίον λάδιν καλόν. Άμαν βράσει λλίον τζαι τζείνον, βάλλουμεν το κρεμμύδιν, το σκόρτον, τα πιπερούθκια, την δάφνην, τζαι το πιπέριν σκόνη. Νεκατώννουμεν τα λλίον τζαι απολαμβάννουμεν τες μυρωθκιές τζαι τα χρώματα. Μετά που 5 λεπτά βάλλουμεν τζαι λλίην πάσταν τομάτας - εννά τραβήσει τα ζουμιά τζαι την ζάχαρην που εκατεβάσαν τα κρεμμύθκια τζαι παίρνει τζαι έναν υπέροχον χρώμαν. Κουλιάζουμεν τα λουφκιά, τζαι βάλλουμεν τα στο κασαρολλίν να βράσουν λλίον με ούλλα τ'άλλα πράματα τζαι να τραβήσουν γεύσην. Βάλλουμεν τες τομάτες τζαι τες πιπερκιές μες το πλεντερούιν τζαι διούμεν τους ν΄άψουν. Μετά γύρνουμεν μες το κασαρολλίν τζαι βάλλουμεν άλας. Μόλις καταστηθούν να εξατμιστεί το νερόν που τες τομάτες, βάλλουμεν ψιλοκομμένον το σπανάσιην. Αν θα βάλουμεν σπανάσιην προσοχή, εν θέλει πάνω που 5 λεπτά. Τα λάχανα θέλουν λλίον παραπάνω. Τρώμεν με ρύζιν (κατά προτίμησην καφέ), τζαι βεβαίως κάμποσον γιαούρτιν.
Fenetai teleion tziai akouetai tziai. Melin!oti sindiazei louvi me laxana areskei mou polla! Nomizw enna tou paei tziai kommeno tsigarismeno chorizo...alla oi gia ton parean sou to marolimo:-)
ΑπάντησηΔιαγραφή*marokino thelei na pei o poihths:)
ΑπάντησηΔιαγραφήTo chorizo ev polla kaln idea - egw edokimasata miav forav me pastourmav (tzai 8a esumfevousev tzai o pareas o marokivos!)
ΑπάντησηΔιαγραφή