22 Σεπτεμβρίου 2010

Μακαρόνια με κολοκούθκια τζιαι φέττα

From Pasta with courgettes and fetta



Υλικά (για 4 πεινασμένους)
1/2 κιλό μακαρόνια (ότι θέλετε)
3-4 κολοκούθκια μιτσιά, κομμένα ροδέλλες
200 γρ. φέττα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρτο, πολλά πολλά ψιλοκομμένο
λάδι
θκύοσμη
Εκτέλεση
Σε έναν τηάνιν σοτάρετε τον σκόρτο τζιαι το κρεμμύδι μέσα σε λλίον λάδι. Βάλτε μέσα τα κολοκούθκια τζιαι νικατώστε τα για 1-2 λεπτά. Εγώ κάποτε καθαρίζω τα γιατί η φλούδα πικρίζει μέσα-μέσα. Λουβήστε τον θκυόσμη μέσα. Βάρτε λλίο νερό, ώσπου να μισο-χώσει τα κολοκούθκια, κλείστε το τηάνι με το στούππωμα τζιαι αφήστε το να σιγοψηθεί για περίπου 20 λεπτά, νικατώννοντας το μέσα-μέσα. Έτσι τα κολοκούθκια γίνουνται στον ατμό παρά τηανητά, εν πολλά πιο ελαφρύ το φαΐν έτσι. 
Άμαν μαλακώσουν τα κολοκούθκια, λουβήστε μέσα τη φέττα τζιαι νικατώστε τα μαζί για 1-2 λεπτά. Το σος ετέλειωσεν. Στο μεταξύ έπρεπε να κάμνετε τα μακαρόνια σας. Βράστε τα σε νερό με λλίον άλας όσην ώρα λαλεί στο πακκέττο. Στραντζιήστε τα τζιαι νικατώστε τα με τα κολοκούθκια. Έτοιμον. 





Made with Slideshow Embed Tool

4 σχόλια: