28 Σεπτεμβρίου 2010

Birdie nam-nam soup


Αν σου αρέσκουν τα καυτερά ντήαρ ανάγνωστερ sahib, εννα σου αρέσει τζιαι τουτη η σουππουα, εφλόμοσα σας στο κολοτζιν το κοτσινο τωρά τελευταία, αλλα ίντα να κάμω. Θκυο πλάσματα είμαστεν τζιαι πρέπει να το φάμεν πριν να χαλάσει.

Θέλεις
1 ½ φλυτζάνι κολοτζι κοτσινο
½ φλυτζάνι ριζα που σέλινο
3 πατάτες μέτριες
1 πράσον ή ενα κρεμμυδι
1 καρόττον
2 τομάτες ζεματισμένες τζιαι ξιπετσισμένες
2 κουννιά σκόρτον
2 κουταλάκια πιπερίριζα τριμμέννη στον τρίφτη
λλίον λάδι
2 κουταλάκια καυτερή πάστα κάρυ ινδική, εγω έβαλα vindaloo
Μπαχαρικά:
αρτισιάν, κολιανδρο ξερό αλεσμένο, σκόνη κάρυ, εγω έβαλα madras περίπου ½ κουταλάκι που το καθένα.
Αλάτι

για το σερβλιρισμα
μισο φλυτζάνι γιαουρτι στραγγιστό
κολιανδρο φρέσκο
πίττες

Τσιγαρίζεις το πράσο, το σκορτίν τζιαι τη πιπερόριζα με τη πάστα κάρυ τζιαι ούλλα τα μπαχαρικά να μυρίσουν καλά. Προσθέτεις τα λαχανικά κομμέννα μιτσια μιτσια τζιαι τσιγαρίζεις τα καλά. Βάλλεις νερό να τα χώσει, αφήνεις τα να βράσουν ωσπου να μαλακώσουν τζιαι διας τους μιαν με το μιξεράκι να γινουν κρέμα.

Ανεκατωννεις το γιαουρτιν καλά καλά να γίνει κρέμα τζιαι να μέν εσιει κουτρουβούθκια τζιαι βάλλεις σε κάθε πιάτο περιπου μια κουταλλιά.
Βάλλεις φρεσκοκομμένο κολιανδρο πουπάνω τζιαι σερβίρεις με πιττουες καπηρωμένες.

Αν σου φκεί πολλά καυτερή, βάλε παραπάνω γιαουρτίν, μετριάζει την κάψα.


2 σχόλια:

  1. Καλημέρα!
    Ήρθα η λιγούρα μόλις την είδα!
    Πολύ ωραία συνταγή!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή