Στες απίστευτα πολλές ώρες απραγίας του τελευταίου χρόνου, εδοκίμασα και κάτι νέο. Επέτυχε, άρεσε μας, και σας το προτείνω:
Υλικά (για 2 άτομα):
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
2 κ. γλυκού μαρμελάδα εσπεριδοειδούς φρούτου (πορτοκάλι- πιστεύκω ότι η bonne maman εν η καλλύττερη)
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
χυμός μισού πορτοκαλιού (ή ένα σφηνάκι)
1 κ. ελαιόλαδο
1 κυβάκι (2εκ.) ginger (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Αναμυγνύετε όλα τα υλικά και τα βάζετε σε ένα σακουλάκι τροφίμων με το κοτόπουλο για να μαριναριστεί.
Αν δεν καλύπτεται όλο το κοτόπουλο, γυρίστε το σε κάποια φάση και από την άλλη. Θέλει περίπου 10-20 λεπτά.
Βάζετε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και χύνετε από πάνω το μίγμα.
Ψήνετε στους 200 βαθμούς, εν θέλει πολλή ώρα. Το κόλπο ένι να το ελέγχετε τακτικά και να μαζεύετε το μίγμα και να το περιχύνετε στο κοτόπουλο για να τραβήξει πιο πολλή γεύση.
Αν χρειάζεται, γυρίστε το να ψηθεί και από την άλλη.
Σερβίρετε με ότι σας αρέσει: ρύζι, μπασμάτι, τηγανητές πατατούλες, παράτες φούρνου, jacket, πουρέ, ή λαχανικά!
Υλικά (για 2 άτομα):
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
2 κ. γλυκού μαρμελάδα εσπεριδοειδούς φρούτου (πορτοκάλι- πιστεύκω ότι η bonne maman εν η καλλύττερη)
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
χυμός μισού πορτοκαλιού (ή ένα σφηνάκι)
1 κ. ελαιόλαδο
1 κυβάκι (2εκ.) ginger (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Αναμυγνύετε όλα τα υλικά και τα βάζετε σε ένα σακουλάκι τροφίμων με το κοτόπουλο για να μαριναριστεί.
Αν δεν καλύπτεται όλο το κοτόπουλο, γυρίστε το σε κάποια φάση και από την άλλη. Θέλει περίπου 10-20 λεπτά.
Βάζετε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και χύνετε από πάνω το μίγμα.
Ψήνετε στους 200 βαθμούς, εν θέλει πολλή ώρα. Το κόλπο ένι να το ελέγχετε τακτικά και να μαζεύετε το μίγμα και να το περιχύνετε στο κοτόπουλο για να τραβήξει πιο πολλή γεύση.
Αν χρειάζεται, γυρίστε το να ψηθεί και από την άλλη.
Σερβίρετε με ότι σας αρέσει: ρύζι, μπασμάτι, τηγανητές πατατούλες, παράτες φούρνου, jacket, πουρέ, ή λαχανικά!
mmmmmh
ΑπάντησηΔιαγραφήakouetai wraion! valle mas tziai kamia foto!
Να σας βάλλω. Απλά τούτη τη συνταγή είχα την στα drafts καιρό και περίμενα να το κάνω για να το φωτογραφήσω, αλλά δεν έκατσε τους τελευταίους μήνες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην επόμενη φορά.
Πάντως εμένα μου άρεσε, αν και είναι πολύ ιδιαίτερη γεύση..