Σκαθάρι στο φούρνο
Παίρνουμε το ψάρι το καθαρίζουμε ,εγώ τα λέπια τα βγάζω με πιρούνι,είναι πιο εύκολα ειδικά στα μεγάλα ψάρια που τα λέπια είναι πιο σκληρά.
Αφού το καθαρίσω το πλένω καλά του βάζω λεμόνι το ξαναπλένω και πάλι λεμόνι.
Μέσα σε ένα ταψί βάζω λίγο ελαιόλαδο το απλώνω βάζω ρίγανη και σκορπάω και αλάτι όσο θα έβαζα στο ψάρι από τη μια μεριά τοποθετώ το ψάρι και μετά βάζω από τη πάνω μεριά αλάτι ρίγανη και λάδι .
Δίπλα στο ψάρι κόβω φέτες πατάτες τους βάζω αλάτι ,ρίγανη και λεμόνι και λίγο λάδι και τα φουρνίζω την ώρα τη κανονίζετε ,θα τρυπάτε λίγο το ψάρι και όταν μαλακώσει είναι έτοιμο.
Υ.Γ Μέσα σε ένα σέικερ θα κτυπήσετε λίγο λάδι και λεμόνι και θα το περιχύσετε πριν να το βγάλετε.
Θα το συνοδέψετε ( όχι στη πόρτα) με χόρτα βραστά .
πω πω σταλαματιά τι μου κάνεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήο συνδιασμός χόρτα τζιαι ψάρι στο φούρνο εν πολλά αγαπημένος! Τι χόρτα έβαλες; εγω μόνο ραδίτζια βρίσκω στη ξενιθκια...
Διάβασα τον τίτλο και αρχικά χάζεψα. Μετά κατάλαβα. Ζήτω τα ψάρια.
ΑπάντησηΔιαγραφήTο σκαθάρι είναι το αγαπημένο μου ψάρι αλλά εδώ που μένω δύσκολα βρίσκεται!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞέρει κανένας χριστιανός με ποια ονομασία βρίσκουμε το σκανθάρι στην Κύπρο; Διότι μόνο κοτσιροπάμπουλους εσκέφτηκα που είδα τον τίτλο.. χεχ
ΑπάντησηΔιαγραφήέκνηθα τζι εγώ την τζιεφαλή μου που είδα τον τίτλο... τζιαι εννοείται ότι έμπηκα προετοιμασμένη για fear factor συνταγή *μαζοχ*
ΑπάντησηΔιαγραφήpostbadylon
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα χόρτα τα πήρα από τη λαϊκή αν σου πω ότι δεν ξέρω πως τα λένε;
Αλλες φορές παίρνω ραδίκια.
Το ψάρι πάει πολύ με τα χόρτα ναι.
KANTHROS
Ενόμισες ότι σε μαγείρευα;:)
Λίλα
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυτυχώς εδώ που μένω έχει θάλασσα και βρίσκουμε καλά ψάρια,εκτός από τα μαγαζιά ψαράδικα ,είναι και πολλοί που πάνε και βγάζουν ωραία ψάρια και όποιος θέλει αγοράζει και από αυτούς.
Λένη μου
Χα χα χα κοτσιροπάμπουλος; Αλλη ονομασία του ψαριού δεν έχω υπόψιν.
sike
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε φοάσε δαμέσα εν νορμάλ οι συνταγές χα χα χα .
Σταλαματιά μου,
ΑπάντησηΔιαγραφήΚοτσιροπάμπουλος = αρχ. βομβύλιος σκαραβαίος, σκατοπάμπουλος
(από εδώ)
Φωτογραφία εδώ
:))
Λένη μου
ΑπάντησηΔιαγραφήχα χα ξέρω τον κοτσιροπάμπουλο στα χωρκά παλιά άμαν αφοφεύαμε στην υπεθρο!! τους βλέπαμε πιο μετά!!
Χεχεχεχε αυτή τη λεπτομέρεια δεν την ήξερα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΚΑΘΑΡΙ---> το αγορασα 15 ευρω το κιλο, ηταν 2200 γραμμαρια, το καθαρισα, το επλυνα με τσιπουρο,μεσα κι εξω, το γεμισα στην κοιλια του με μαραθο, το πασπαλισα με αλατοπιπερο και το εψησα 45 λεπτα στους 200 βαθμους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο απολαυσαμε με κρασι λευκο παγωμενο στους 4 βαθμους.... Στην Υγεια Σας !!!