21 Μαρτίου 2011

Κκιοφτέδες νηστίσιμοι

Σαν κόρη μιας πολεμίστριας της ορθόδοξης ντζιχάντ έχω πολλές συνταγές νηστίσιμες στην γκάμα μου, τζιαι επειδή η μάνα γυρευκει μιαν, βουαλά:


Κκιοφτέδες νηστίσιμοι

2-3 πατάτες τριμμένες

1 κολοκυθάκι τριμμένο

Στρουθούθκια ή σπανάσιην κομμένο τζιαι ζεματισμένο

Καπήρα

Μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό τζιαι θκυόσμιν

Αλάτι, πιπέρι, κανέλλα

Λλιο λάδιν καλό

αλεύρι

Λάδι για τηάνισμανΤρίφεις τες πατάτες στον τρίφτη, στραγκάς τες τζιαι αφηνεις το ζουμίν τους κανένα δεκάλεπτο για να κάτσει πουκάτω το άμυλο, μετα σιονοννεις προσεκτικα το νερόν τζιαι κρατας το άμυλον (μια σαν την κρεμουαν) που έκατσεν πουκάτω.

Τρίφεις (λλίον πκιο χοντρόν που την παταταν)το κολοκούιν, στραγκας το καλά.

Προσθέτεις λλίον ελαιολαδον, τα βότανα, τα χόρτα (ζεματισμένα τζιαι στραντζισμένα) την κανέλλα το αλατοπίπερο τζιαι τέλος, οση καπήρα χρειάζεται για να γίνει τόσο σφικτό όσον να πλάθεται σε κκεφτέδες. Με τα δυό χεράκια πλάθεις κεφτεδάκια τζιαι μετα τυλίεις τα ένα ένα σε αλευρι τζιαι τηανίζεις σε καυτό λάδι.

*Αν θα βάλεις ψάρι άφησε πίσω το κολοκουιν τζιαι τα στρουθούθκια τζιαι αντικατάστησε το με ψάρι ψημένο στον ατμό τζιαι λιωμένο με πηρούνι. Η για γλήορες δουλείες με τόνο της κονσέρβας χωρίς το λάδιν του.


*Αν δεν νηστεύκεις βάλε στο μείγμα τζιαι ένα αυγο, αν το βάλεις εν πρεπει να τυλιξεις τους κκιοφτέδες σε αλεύρι.Χάτε, καλές τηαννιές.

3 σχόλια:

 1. πού έκοψες τζειπάνω...
  ήταν να σε βάλω να μου κάμεις!!
  γιαμ γιαμ σλουρπ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φαντάζομαι ότι θα είναι πολύ νόστιμοι γιατί η πατάτα δίνει και στους κεφτέδες που κάνουμε με κιμά μιαν ιδιαίτερη γεύση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ξέρω τζι εγώ τους ημι-νηστίσιμους τζι εν πολλά ωραίοι: τόνος κονσέρβας, πατάτα, μαϊντανό, δυόσμο, μπαχαρικά.

  μιαν ομορκιάν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή