31 Μαρτίου 2011

Κέικ Καρότου

Ο Μπαμπινιώτης γράφει το καρότο με ω. Ράντομ φακτ. Απορώ που πέρσυ εγώ. Για να απορούμε όλοι μαζί.

Υλικά:
1 ποτήρι ζάχαρη
2/3 ποτηριού σπορέλαιο
2 αυγά
2 1/2 ποτήρια αλεύρι
1 κουταλάκι Baking Powder
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κοφτό κουταλάκι σόδα
1 κοφτό κουταλάκι κανέλα
2+ ποτήρια καρότο τριμένο
1 κονσέρβα ανανά ψιλοκομένο

Χτυπούμε το λάδι με τη ζάχαρη, και μετά προσθέτουμε τα αυγά.
Μετά προσθέτουμε το αλεύρι, το b.p, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα και το καρότο και χτυπούμε καλά να ανακατευτούν.
Τέλος προσθέτουμε τον ανανά και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι για να μην λειώσει ο ανανάς.
Βάζουμε σε λαδωμένο ταψί ή φόρμα και ψήνουμε στους 150 περίπου μέχρι το σουβλί να βγαίνει στεγνό.
Μιάμ!

5 σχόλια:

  1. Εύκολο φαίνεται!Και ανανας!Λέω να το φτιάξω το πολύ πολύ να το φάω μόνη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εύκολο είναι, και μιαμ μιαμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν δεν έχουμε σόδα τι κάνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν δεν έχουμε σόδα εν λίο δύσκολο, επειδή το μκέικιγκ πάουτερ έννεν αντικαταστάτης της σόδας αφού δουλεύκουν με διαφορετικό τρόπο.

    Δοκίμασε να βάλεις ακόμα ένα κουταλάκι μπέικιγκ όμως τζαι ίσως να βοηθήσει. Α! Τζαι αν έσιεις βάλε self raising flour.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. A, μπράβο. Self raising κάτι μπορεί να κάμει παραπάνω, αλλά πιάσε σόδα, έννεν τραγικό έξοδο τζαι κάμνεις τζι άλλα πράματα! (hint: banana muffins)

    ΑπάντησηΔιαγραφή