27 Μαρτίου 2011

Κουλουράκια νηστίσιμα.


Κουλουράκια νηστίσιμα
 Υλικά
1 Ποτήρι λάδι
1Ποτήρι πορτοκαλάδα στημένη
 1Ποτήρι ζάχαρη ,( αν σας αρέσουν τα γλυκά πολύ βάλτε ακόμη λίγη)
1 κουταλάκι μπαίκιν
1 κουταλάκι σόδα κανέλα 
εγώ έτριψα και λίγο ξύσμα από πορτοκάλι  και λεμόνι.
 1 Κιλό αλεύρι για όλες της χρήσεις (όσο πάρει ,να μη κολλάει το ζυμάρι στα χέρια.
Εκτέλεση   Ανακατεύετε το λάδι,πορτοκάλι  και ζάχαρη ,προσθέτετε τη κανέλα ,τη σόδα και το μπαίκιν και μετά λίγο λίγο το αλεύρι να γίνει μια ζύμη αφράτη.
 Τα δικά μου σκάσανε μερικά στο ψήσιμο ,από νοστιμιά όμως ήταν υπέροχα.

4 σχόλια:

  1. στους πόσους βαθμούς και για ΄πόση ώρα?? φαίνεται πολύ ωραία συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία Ελένη
    Τα ψήνουμε γύρω στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου,εξερτάτε και από το φούρνο.


    Ρίτσα
    Εκτός από το σίγμα τα άλλα τα έβγαλα από φορμάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πωπω σταλαματιά μου, φαινόταν από τον τίτλο (και μετά από τις φωτογραφίες) ότι είναι δικό σου αυτό!
    αγώ αποφάσισα να κάνω φέτος παστούδες, τα κουλουράκια που έχουν τρύπα στη μέση και ενώνεις 2 μέρη με λίγη μαρμελάδα, οπότε δεν θα τιμήσω σύντομα τη συνταγή σου, αλλά κάποια άλλη φορά!
    Μιααααααμ όμως!!!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή