8 Μαρτίου 2012

Χταπόδι κρασάτο στην κατσαρόλα

Μια συνταγή για χταπόδι για τις ημέρες των νηστειών της Μεγάλης Σαρακοστής.
Υλικά:

1,5 - 2 κιλά χταπόδι
½ ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 και ¼ ποτηριού ξύδι από κρασί
2-3 κουταλιές σούπας ξύδι βαλσάμικο
Κόκκους πιπεριού ολόκληρους
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1-2 φύλλα δάφνης
1 ξύλο κανέλλας

Εκτέλεση:

Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε το χταπόδι. Το βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με το 1 ποτήρι ξύδι, την κανέλλα και την δάφνη. Αφήνουμε να βράζει για 50-60 λεπτά, αν θα χρησιμοποιήσουμε χύτρα ταχύτητος αφήνουμε για 15-20 λεπτά.

Ακολούθως βγάζουμε το χταπόδι το στραγγίζουμε, και το βάζουμε ξανά πίσω αφού έχουμε ξεπλύνει την κατσαρόλα μας. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.

Σερβίρουμε με πιλάφι πουργούρι και πράσινη σαλάτα, και απολαμβάνουμε με ένα ωραίο ερυθρό κρασί από τον κυπριακό αμπελώνα.

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα!!!Με πήρε η μυρωδιά και έφτασα!!!Υπέροχη συνταγή!!!Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/3/12, 3:28 μ.μ.

    φιλη μου εφτιαξα την ελιοπιτα ,ηταν ωραια γευση ομως παρολο που την αφησα περισσοτερη ωρα στο φουρνο μου βγηκε καπωσ λασπωμενη τι πηγε λαθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή