8 Μαρτίου 2009

Marinated salmon with pink peppercorns

Είμαι πολύ ενθουσιασμένη για την πρώτη μου συνταγή που αναρτώ στο Ιστομαγειρέματα. Την επέλεξα γιατί είναι μια από τις πιο αγαπημένες μου. Hope you like it as much as I. Να προσθέσω ότι ο γραπτός μου λόγος, όπως και ο προφορικός, αποτελείται από ένα συνονθύλευμα ελληνικών, αγγλικών και ισπανικών. I don't do it on purpose. Μου βγαίνει φυσικά. Αλλά υπόσχομαι ότι θα καταβάλω τρομερές προσπάθειες για να είμαι όσο πιο crystal clear γίνεται. Συγνώμη εκ των προτέρων για οποαδήποτε σύγχιση ενδέχεται να προκαλέσω.
Η συνταγή είναι εύκολη και σχετικά γρήγορη στην προετοιμασία. Shall we begin then?

Θα χρειαστείτε (για 6 άτομα):
6 φιλέτα σολωμού με το δέρμα στην 1 πλευρά
2 tbsps (tablespoons) sugar
2 tbsps pink peppercorns crushed (είναι κάτι σαν μαύρα πιπεράκια, κόκκοι αλλά είναι κάπως κοκκινοροζ)
φέτες λεμονιού
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
30 gr. unsalted butter
300 gr. basmati rice
1 φύλλο δάφνης
λίγο θυμάρι ξηρό τριμμένο
350 gr. mushrooms
5-6 hopped shallots (είναι κρεμμύδια απλώς πολύ πιο μικρά και έχουν γλυκιά γεύση)
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
2 σκόρδους τσακισμένους
αλάτι
πιπέρι

Ξεπλένουμε και στεγνώνουμε το σολωμό. Τον τοποθετούμε σε ένα πιάτο με το δέρμα να βλέπει προς τα κάτω. Ανακατεύω τη ζάχαρη με το αλάτι και το σκορίζω πάνω στο σολωμό.Πασαλείβω και λίγο ελαιόλαδο από πάνω. Also sprinkle the crushed peppercorns and leave it in the refrigerator for 8 hours. Εγώ το ετοιμάζω από την πρηγούμενη νύχτα και το αφήνω στο ψυγείο.

Ζεσταίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βάζω το βούτυρο και το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα. Περιμένω να μαλακώσει το κρεμμύδι και ρίχνω το ρύζι. Ανακατεύω για λίγα δευτερόλεπτα και μετά βάζω νερό. Ρίχνω το φύλλο δάφνης και το θυμάρι και το αφήνω μέχρι να ψηθεί το ρύζι.

Κόβω τα μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια. Αφού τα ξεπλένω, τα σκουπίζω και τα ρίχνω στο λάδι (το οποίο αφήσαμε λίγο να ζεσταθεί) για να τηγανιστούν ελαφρά. Έπειτα ρίχνω τα shallots and the garlic. Ανακατεύω καλά κια τα αφήνω να ψηθούν για κανά 10λεπτο. eason with salt.

Βγάζω το σολωμό από το ψυγείο και όπως ακριβώς είναι τον τοποθετώ σε ένα ταψί, το δέρμα να είναι από κάτω. Bake for 20 - 30 minutes. Βασικά έχετε έννοια μέχρι να ροδοκοκκινήσει ο σολωμός.

Όταν όλα είναι έτοιμα, βάζουμε στο πιάτο μας το σολωμό, με το ρύζι και από πάνω το μείγμα με τα μανιτάρια και τα γλυκόκρέμμυδα.

Que aprovéche!

4 σχόλια:

  1. Ακόμα μια καλή μαγείρισσα στη παρέα. Καλως ήρθες.

    Ωραίο φαίνεται. Σύντομα θα περάσει από τη βάσανο της γεύσης μου :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιαμ μιαμ, θα το τεστάρωωω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Euxaristw Lexi-penitas. Hope you like it;p.

    Ay, Leni mou, einai ontws delicious! Na to kaneis tou Agapi sou (3ereis oti ta psaria einai afrodisiaka... xaa) ;p.

    Enjoy!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μιαμμμμμ!!! ελούθηκα τα σάλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή