29 Ιουλίου 2010

Γαρίδες με γάλα καρύδας

Θα χρειαστείτε:
  • 1 κιλό γαρίδες (προτιμούμε όχι προψημένες) 
  • 1 τενεκεδάκι γάλα καρύδας
  • 1 ώριμη ντομάτα σε λεπτές φέτες 
  • κύμινο (αρτυσιά) 
  • ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι 

Διαδικασία: 

Βάζετε τις γαρίδες σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με πολύ λίγο λάδι, μέχρι να κοκκινίσουν και να "σγουρώσουν". Τις αφαιρείτε από το τηγάνι, στο οποίο προσθέτετε ακόμα ελάχιστο λάδι (1 κουταλιά σούπας), αφήνετε για 1', προσθέτετε μπόοοοολικο κύμινο (μεν το λυπηθείτε) και αφήνετε για 1' να βγάλει το άρωμα του, προσθέτετε τη ντομάτα και αφήνετε για άλλο 1' και τέλος προσθέτετε το γάλα καρύδας και το αλάτι. Βάζετε μέσα τις γαρίδες και τις αφήνετε για λίγη ώρα να βράσουν.

Σερβίρονται με ρύζι μπασμάτι ή μαζί με όλα τα άλλα που συνήθως έχει το τραπέζι μας :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου