4 Ιουλίου 2010

Γεμιστά διάφορα.


Γεμιστά
Γεμιστά νομίζω έχω ξαναβάλει αλλά τούτα είναι λίγο διαφορετικά
Για να τα φτιάξουμε θέλουμε(γράφω (έτσι νομίζω)στα ελληνικά γιατί οι φίλοι μας οι καλαμαράες εν θα καταλάβουν)κανονικά πρέπει κυπριακά να γράφουμε δαμέ για να μάθουν την κυπριακή γλώσσα.

Υλικά
Μελιτζάνες φλάσκες
Κολοκυθάκια στρογγυλά
Ντομάτες (όποιος θέλει βάζει και πιπεριές ή ότι άλλο του αρέσει π.χ.κρεμμύδια)

Γέμιση
Κιμάς σχεδόν μισό κιλό(εγώ είχα κρέας χοντρό και επειδή τώρα είναι καλοκαίρι και θα γινόταν βαρύ κοκκινιστό ,το έκοψα κιμά)(έχω μηχανή )
Ρύζι ένα ποτήρι
3κρεμμύδια μεγάλα.
μαϊντανό
δυόσμο ,κανέλα ,πιπέρι ,αλάτι ,
λάδι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και αφαιρούμε μια φέτα από το πλάι και βγάζουμε τη ψίχα (μην πετάξετε τη ψίχα για να βάλετε και λίγη στη γέμιση)
Κόβουμε από τα κολοκύθια μια φέτα από πάνω και αφαιρούμε τη ψίχα(και εδώ πάλι κρατάμε λίγη ψίχα για τη γέμιση.
Το ίδιο κάνουμε και τις ντομάτες (τη ψίχα της την τρίβουμε όλη στη γέμιση)

Ανακατώνουμε καλά όλα τα υλικά και γεμίζουμε όλα τα λαχανικά μας ρίχνουμε και λίγο λάδι από πάνω και τα ψήνουμε .
καλή όρεξη.

1 σχόλιο:

  1. αν κι εγώ αγαπώ περισσότερο τα ορφανά γεμιστά, ένα παντρεμένο κολοκυθάκι θα το πάρω!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή