12 Ιανουαρίου 2011

Ψάρι φιλέτο στο φούρνο

Θα χρειαστούμε:
  • ψάρι φιλέτο (όχι παναρισμένο!)
  • πατάτες
  • κρεμμύδια ξερά
  • ώριμες ντομάτες
  • καρότο (κατά προτίμηση)
  • πολτό ντομάτας
  • φρέσκο μαϊντανό 
  • πολύ λίγο κρασί άσπρο
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο 

Εκτέλεση: 
Κόβουμε τα λαχανικά μας σε φέτες του 1cm (τις πατάτες τις κόβουμε λίγο πιο λεπτές). Υπολογίζουμε 1 πατάτα, 1 μέτριο κρεμμύδι και 1 ώριμη ντομάτα για κάθε άτομο. 
Σε ταψί φούρνου (κατά προτίμηση απ'αυτό που κλείνει) βάζουμε σε στρώσεις τις πατάτες, τα κρεμμύδια, το ψάρι και τις ντομάντες, αλατοπιπερώνοντας με φειδώ ανάμεσα στις διάφορες στρώσεις. Από πάνω περιχύνουμε τον πολτό ντομάτας, το κρασί, το ελαιόλαδο (ποσότητα κατά προτίμηση).

Κλείνουμε το ταψί μας ή το σκεπάζουμε σφικτά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 1 ώρα. Στην ώρα το ξεσκεπάζουμε, προσθέτουμε από πάνω τον κομμένο μαϊντανό και συνεχίζουμε το ψήσιμο για κανένα 20λεπτο ακόμα (σε αυτή τη φάση δοκιμάζουμε τις πατάτες αν έχουν ψηθεί).

3 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο φαγητό Λένη μου ,Εγώ εδώ η αλήθεια είναι βρίσκω φρέσκα ψάρια και τα κάνω ψητά ,αλλά και αυτή τη συνταγή την έχω φάει αλού και μου άρεσε.Εσύ έχεις και το ντελίβει χα χα χα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σταλαματιά μου εννοείται ότι άμα βρίσκεις φρέσκο ψάρι το προτιμάς. Αλλά για τους εργαζόμενους είναι ευκολία το φιλέτο της κατάψυξης και τα υλικά πάνω κάτω τα έχουμε σχεδόν πάντα στο σπίτι (τούτη ήταν σπόντα για να γλυτώσω κανένα ντελίβερι χεχεχε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι εγώ το έκαμνα τούτο συχνά σχετικά, έβαλλα τζαι πιπεριές που μου αρέσκουν τζαι διάφορα μπαχαρικούλια.
    Ωραία αλλαγή το ψάρι πάντως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή