14 Ιανουαρίου 2011

Σκαθάρι στο φούρνο

Σκαθάρι στο φούρνο

 Παίρνουμε το ψάρι το καθαρίζουμε ,εγώ τα λέπια τα βγάζω με πιρούνι,είναι πιο εύκολα ειδικά στα μεγάλα ψάρια που τα λέπια είναι πιο σκληρά.
 Αφού το καθαρίσω το πλένω καλά του βάζω λεμόνι το ξαναπλένω και πάλι λεμόνι.
Μέσα σε ένα ταψί βάζω λίγο ελαιόλαδο το απλώνω βάζω ρίγανη και σκορπάω και αλάτι όσο θα έβαζα στο ψάρι από τη μια μεριά τοποθετώ το ψάρι και μετά βάζω από τη πάνω μεριά αλάτι ρίγανη και λάδι .
 Δίπλα στο ψάρι κόβω φέτες πατάτες τους βάζω αλάτι ,ρίγανη και λεμόνι και λίγο λάδι  και τα φουρνίζω  την ώρα τη κανονίζετε ,θα τρυπάτε λίγο το ψάρι και όταν μαλακώσει  είναι έτοιμο.
 Υ.Γ Μέσα σε ένα σέικερ θα κτυπήσετε λίγο λάδι και λεμόνι και θα το περιχύσετε πριν να το βγάλετε.
 Θα το συνοδέψετε ( όχι στη πόρτα) με χόρτα βραστά .

12 σχόλια:

  1. πω πω σταλαματιά τι μου κάνεις!
    ο συνδιασμός χόρτα τζιαι ψάρι στο φούρνο εν πολλά αγαπημένος! Τι χόρτα έβαλες; εγω μόνο ραδίτζια βρίσκω στη ξενιθκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διάβασα τον τίτλο και αρχικά χάζεψα. Μετά κατάλαβα. Ζήτω τα ψάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tο σκαθάρι είναι το αγαπημένο μου ψάρι αλλά εδώ που μένω δύσκολα βρίσκεται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξέρει κανένας χριστιανός με ποια ονομασία βρίσκουμε το σκανθάρι στην Κύπρο; Διότι μόνο κοτσιροπάμπουλους εσκέφτηκα που είδα τον τίτλο.. χεχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. έκνηθα τζι εγώ την τζιεφαλή μου που είδα τον τίτλο... τζιαι εννοείται ότι έμπηκα προετοιμασμένη για fear factor συνταγή *μαζοχ*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. postbadylon
    Τα χόρτα τα πήρα από τη λαϊκή αν σου πω ότι δεν ξέρω πως τα λένε;
    Αλλες φορές παίρνω ραδίκια.
    Το ψάρι πάει πολύ με τα χόρτα ναι.

    KANTHROS
    Ενόμισες ότι σε μαγείρευα;:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λίλα
    Ευτυχώς εδώ που μένω έχει θάλασσα και βρίσκουμε καλά ψάρια,εκτός από τα μαγαζιά ψαράδικα ,είναι και πολλοί που πάνε και βγάζουν ωραία ψάρια και όποιος θέλει αγοράζει και από αυτούς.

    Λένη μου
    Χα χα χα κοτσιροπάμπουλος; Αλλη ονομασία του ψαριού δεν έχω υπόψιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. sike
    Με φοάσε δαμέσα εν νορμάλ οι συνταγές χα χα χα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σταλαματιά μου,
    Κοτσιροπάμπουλος = αρχ. βομβύλιος σκαραβαίος, σκατοπάμπουλος
    (από εδώ)

    Φωτογραφία εδώ

    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λένη μου
    χα χα ξέρω τον κοτσιροπάμπουλο στα χωρκά παλιά άμαν αφοφεύαμε στην υπεθρο!! τους βλέπαμε πιο μετά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χεχεχεχε αυτή τη λεπτομέρεια δεν την ήξερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΣΚΑΘΑΡΙ---> το αγορασα 15 ευρω το κιλο, ηταν 2200 γραμμαρια, το καθαρισα, το επλυνα με τσιπουρο,μεσα κι εξω, το γεμισα στην κοιλια του με μαραθο, το πασπαλισα με αλατοπιπερο και το εψησα 45 λεπτα στους 200 βαθμους.
    Το απολαυσαμε με κρασι λευκο παγωμενο στους 4 βαθμους.... Στην Υγεια Σας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή