31 Ιανουαρίου 2011

παραλλαγές της ζύμης πίτσας του Μάριου

Εδόκιμασα την συνταγή για ζύμη πίτσας του Μάριου τζιαι άρεσεν μου πολλά οι πίτσες εγίναν τέλειες.
Την πρώτη φορά με την ζύμη που μου έμεινε έκαμα ελιόπιττα.

Θέλεις
500γρ. Αλέυριν
250 γρ. Νερό χλιαρό αν θα κάμεις την ελιώτη που μιας αρκής βάλε μισο νερό τζιαι μισό χυμο πορτοκάλι φρέσκο
2 σακουλακια μαγια
λλιην ζάχαρη
λλίον άλας
λλίην ρίγανη


Σαν ζυμώννεις, βάλε μεσα ελιές μαυρες ξικοκκονισμένες, 2 κρεμμυδια ψιλοκομμένα, θκύοσμιν, τζιαι κολιαντρο φρέσκο ψιλοκομμένο. 

Σχημάτισε ψωμι, η ελιωτες μικρές τζιαι ψησε στους 170 ωσπου να ψηθεί. Πάει πολλά με φέτα τζιαι ντομάτα!


Την δευτερη φορά με την ζύμη που μου έμεινε έκαμα κλάτσόνε:-p (calzone)

Κάμνεις την ζύμη του Μάριου τζιαι αννοιεις φύλλον, βάλλεις πάνω τριμμένο τυρί τζιαι ότι υλικά εσιες ή οτι θα έβαλλες πάνω σε πίτσα. Εγώ έβαλα οτι έιχα, τυρί τριμμένο, σαλάμι, μανιτάρια, πιπεριά πράσινη τζιαι ντομάτα ψιλοκομμένη, χωρίς τα ζουμια τζιαι τους σπόρους. 

Κλεισε την ζύμη τζιαι τσίλλα την λλίον να μείνει κλειστη.

Ψήσε στους 250 βαθμούς ωσπου να γίνει χρύσο τζιαι τραγανό!
 



2 σχόλια:

  1. Φαίνουνται τζαι τα 2 πολλά ωραία, άσε να έβρω λίην ησυχία στην κουζίνα τζαι να πειραματιστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Μάριος εγκρίνει τζιαι επαυξάνει ;-) ειδικά για τες ελιωτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή