2 Μαρτίου 2009

Φασόλια γίγαντες


Υλικά
Ένα κιλό φασόλια γίγαντες
1 κρεμμύδι ξερό
2-3κρεμμυδάκια φρέσκα
σέλινο
2 καρότα
ρίγανη
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1-2 φύλλα δάφνη(προαιρετικό)
Αλάτι
Πιπέρι
Σάλτσα ντομάτας (πελτέ)ή φρέσκια ότι σας αρέσει.

Εκτέλεση
Βάζουμε τα φασόλια να μουσκέψουν από την προηγούμενη μέρα
Την άλλη μέρα τα βάζουμε στην κατσαρόλα και αφού βράσουν 1/2 ώρα τα σουρώνουμε και βάζουμε άλλο νερό στην κατσαρόλα που μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε ξανά τα φασόλια μέσα.
Στην συνέχεια ρίχνουμε και όλα τα πάνω υλικά στην κατσαρόλα εκτός από τη ρίγανη και το λάδι, που θα τα βάλετε όταν μπούνε στο ταψί και την κλείνουμε ,μετά από 1 ώρα βρασίματος τα βάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να σωθούν τα ζουμιά και η σάλτσα να γίνει παχύρρευστη περίπου 1 ώρα.

Υ/Γ . Την ώρα του βρασίματος θα την υπολογίσετε εσείς ,ανάλογα αν τα βράσετε σε χύτρα ήαν τα φασόλια σας είναι βραστερά.

1 σχόλιο: