Θα χρειαστούμε:
- ένα φιλέτο κοτόπουλο για κάθε άτομο
- φύλλα σπαναχιού
- μυζήθρα (αναρή) κατά προτίμηση χαμηλή σε λιπαρά (85γρ. περίπου για κάθε φιλέτο)
- σκόρδο λιωμένο
- φρυγανιά (καπήρα) αλεσμένη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Οδηγίες:
Ετοιμάζουμε το μίγμα με τη μυζήθρα ως εξής: Λιώνουμε τη μυζήθρα με πηρούνι, προσθέτουμε το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και τη φρυγανιά και ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
Κόβουμε το κάθε φιλέτο κατά μήκος σε 3 περίπου κομμάτια και τα χτυπούμε με το ειδικό εργαλείο.
Βάζουμε το κάθε κομμάτι σε λαδόχαρτο.
Απλώνουμε πάνω του 2 στρώσεις φύλλα σπαναχιού και 1-2 κουταλιές από το μίγμα με τη μυζήθρα.
Ακολούθως, χρησιμοποιώντας το λαδόχαρτο, τυλίγουμε το κρέας προσεκτικά. Όταν φτιάξουμε το ρολό, το τυλίγουμε με το λαδόχαρτο και δένουμε τις άκρες σαν καραμέλα.
Ψήνουμε τα ρολά στον ατμό για 20-25 λεπτά.
Για το σερβίρισμα, κόβουμε τα ρολά σε πιο μικρά κομμάτια. Συνοδεύεται με σαλάτα ρόκα-λιαστή ντομάτα-παρμεζάνα-βαλσάμικο.
φυσικά εμείς οι καημένοι του εξωτερικού μπορουμε να βάλουμε ricotta αντί αναρή (τζαι λίο μοσχοκάρυδο στη γέμιση, σαν δική μου παρέμβαση)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑιθέρα, το σκέφτηκα για το ricotta, για να είμαι ειλικρινής, αλλά είχα και αναρή και είπα -για αρχή- να μην αποκλίνω ιδιαίτερα από τη συνταγή.
ΑπάντησηΔιαγραφήμμμμ μακάρι να είχα λίγη αναρή...
ΑπάντησηΔιαγραφή