- μελιντζάνες
- σισαμέλαιο
- ταχίνι
- σκόρδο (προαιρετικά)
- αλάτι
- λεμόνι
- γιαούρτι (προαιρετικά)
Ψήνουμε τις μελιντζάνες όπως είναι στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.
Όσο είναι ακόμα ζεστές, τις ανοίγουμε στη μέση και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη ψίχα τους, την οποία λιώνουμε είτε στο blender ή με το πηρούνι (αν προτιμούμε να μείνουν μεγαλύτερα κομματάκια).
Προσθέτουμε στο μίγμα μισή κουταλιά ταχίνι για κάθε μελιντζάνα που χρησιμοποιήσαμε, το λιωμένο σκόρδο (αν θα βάλουμε), το αλάτι, το σισαμέλαιο και μπόλικο λεμόνι (δοκιμάζουμε μέχρι να μας ικανοποιεί η γεύση).
Σερβίρουμε!
Διατηρείται στο ψυγείο και είναι εξίσου ωραία και κρύα.
Μια παραλλαγή της έχει γιαούρτι, εκτός από ταχίνι, της πάει πολύ και την κάνει ελαφρύτερη.
πρόκειται για εξαιρετικό έδεσμα...το δοκίμασα πολλές φορές σε λιβανέζικο της Λευκωσίας
ΑπάντησηΔιαγραφήmmm, sounds yammy
ΑπάντησηΔιαγραφήΛένη μου είναι από τα εδέσματα που φιάχνουμε συχνά στο σπίτι. Με την Αραπιά συνδεόμαστε ποικιλοτρόπως.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜικρές προσθήκες που σίγουρα σου δίνουν ακόμα πιο νόστιμο αποτέλεσμα.
1. Τις μελιντζάνες τις ψήνω τα κάρβουνα.
2. ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να φας παπαγκανούσh (έτσι τη λένε οι άραβες) σε αραβική χώρα χωρίς σκόρδο. Και μεταξύ μας θα πρόκειται για ιεροσυλία.
Πάντως μπράβο που αναβιώνεις το μπλογκ συχνά πυκνά. Είναι κρίμα το καημένο. Να ξέρεις ότι έχει σταθερά περίπου 100 επισκέπτες την ημέρα.
Νασαι καλά
Runner, σε συγκεκριμένο λιβανέζικο της Λευκωσίας, όταν έρθει το συγκεκριμένο πιάτο στο τραπέζι παραμερίζω όλα τα άλλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΡίτσα, πού'σαι ακόμα να το δοκιμάσεις στο προαναφερθέν λιβανέζικο!
Λέξη, εννοείται ότι δε συγκρίνονται τα κάρβουνα με τον ηλεκτρικό φούρνο! Αν με ρωτάς, σαν το σκόρτο εν έσιει (φτάνει να φάει τζαι το ταίρι σου χεχεχε)
Αρέσκει μου να μοιράζομαι όσα μου αρέσκουν μαζί σας!
mmmh! areskei mou polla!
ΑπάντησηΔιαγραφήpaei tziai o psilokommenos maintanos!