16 Μαρτίου 2010

Ελιόπιττα κέηκ

Θα χρειαστούμε: 

  • 4μιση-5 ποτήρια αλεύρι φαρίνα
  • 3-4 κουταλάκια baking powder
  • 1 ποτ. κομμένες μαύρες ελιές
  • κολίανδρος φρέσκος
  • κρεμμύδι (ξερό και προαιρετικά φρέσκο-αλλά της πάει πολύ)
  • δυόσμος ξερός
  • κανέλα
  • ¾ ποτ. ελαιόλαδο

Οδηγίες:
Περνούμε το αλεύρι και το baking powder από κόσκινο και μετά το ρυζιάζουμε με το λάδι.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (ποσότητες κατά προτίμηση) και στο τέλος βάζουμε ένα τενεκεδάκι άσπρο αναψυκτικό ή μπύρα.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (165oC) για 40-45 λεπτά.

2 σχόλια:

  1. na kamw thn karkian mou petra tziai na thn dokimasw arage? fooumai na men ginei valtos pale:-)
    alla thx 4 sharing!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ππεεε τωρά είδα το σχόλιο σου! Κάμε την τζαι μεν φοάσαι, γίνεται παμπάτζι :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή