21 Μαΐου 2010

Λουκουμάδες


Μπορεί οι λουκουμάδες να μην είναι επίκαιροι αλλά εγώ τους έφτιαξα μια και μου τους ζήτησε ο σύζυγος.

Υλικά (εύκολο πράμα)
Πήρα ένα πακέτο αλεύρι φαρινάπ ,αυτό που φουσκώνει μόνο του ,το κόκκινο.
Το έβαλα σε μια λεκανίτσα ροζ και μετά έριξα λίγο ,λίγο χλιαρό νερό για να γίνει χυλός(το νερό δεν το μέτρησα )θα το υπολογίσετε με το μάτι(εξάλλου ξέρω ότι είστε όλοι καλοί στη κουζίνα).

Το άφησα καναδυο ώρες (γιατί είχα και άλλες δουλειές να κάνω) και φούσκωσε ο χυλός ,όχι και πολύ.
Έβαλα σπορέλαιο σε μια κατσαρολίτσα και όταν ζεστάθηκε αρκετά (δεν το δοκιμάζουμε με το δάκτυλο για να δούμε πόσο έκαψε) ,με ένα κουτάλι ρίχνουμε μέσα χυλό και όταν ροδίσει από τη μια πλευρά τον γυρνάμε και από την άλλη .
Τους βγάζουμε και τους περιχύνουμε με μέλι ΔΙΚΟ ΜΑΣ.

3 σχόλια:

  1. Όλα καλά και άγια...πού να το έβρουμε το δικό μας το μέλι;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eόλικα μου
    χα χα χα είμαι τυχερή σε αυτό!!


    Ρίτσα μου
    Η αλήθεια ήταν νόστιμοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή