20 Ιουλίου 2010

Μάφινς α λα Εόλικα!


Έχοντας ήδη εντρυφήσει (!) στην λεπτή τέχνη του μάφιν-μέικιν (με ορισμένες αποτυχίες αλλά δεν πειράζει, από τα λάθη μαθαίνουμε) αλλά και στην τέχνη της ταρτοσοκολατοποιίας, είχα απομείνει με λίγη από τη γέμιση για την τάρτα και με κάποιου είδους κατανόηση για το πώς λειτουργούν οι συνταγές για τα μάφιν, ποια είναι δηλαδή τα βασικά τους συστατικά. Αποφάσισα λοιπόν, προκειμένου να μην πετάξω τη γέμιση, να φτιάξω δικά μου μάφιν σοκολάτας.

Θα χρειαστείς:
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γρ. βούτυρο ανάλατο
2 κ. γλ μπέικιν πάουντερ
1 αβγό
300 γρ. μείγμα σοκολάτας (150 γρ. κρέμα γάλακτος + 150 γρ. γάλα + κουβερτούρα λιωμένα μαζί, δες την συνταγή για παρασκευή τάρτας ανωτέρω)
30 γρ. μαύρη ζάχαρη
λίγους ξηρούς καρπούς ψιλοκομμένους (προαιρετικά)

Ρυζιάζω το βούτυρο στο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ (δηλαδή τρίβω μαζί για να διαλυθεί το βούτυρο). Προσθέτω το μείγμα σοκολάτας και τα ξηροκάρπια και τη ζάχαρη, ανακατεύω καλά (στο μίξερ χρησιμοποιήστε το K beater). Βάζω με κουτάλι το μείγμα στο δίσκο για τα μάφιν που με περιμένει με εστρωμένα τα χαρτάκια και βάζω στο φούρνο στους 180-190 για 20-25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να είναι πολύ ελαφρώς σκληρά στο άγγιγμα. Μπήξετε μια οδοντογλυφίδα μέσα και, αν βγαίνει στεγνή, είναι έτοιμα!
Είμαι πολλά περήφανη για την κατασκευή μου!!

2 σχόλια:

  1. δελεαστικότατα, ότι πρέπει για καφεδάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευτυχώς που εξήγησες το «ρυζιάζω» γιατί εντρέπουμουν να ρωτήσω *retarded*

    ούφφου θέλω τζι εγώ να είμαι άσσος στες ζαχαροπλαστικές

    ΑπάντησηΔιαγραφή